Je nemožné HO pokaziť! Recept na jemný dezert bez pečenia „Snehové páperie“

Sú chvíle, kedy nemáte čas zapodievať sa zložitými dezertami. Najmä ak dostanete chuť na niečo sladké, no zároveň si držíte zdravú líniu. Nasledujúci dezert bez pečenia je ideálnym riešením. Jeho jemná chuť a ľahká textúra oslovia každého, kto miluje ľahké dezerty.

Ingrediencie

  • 100 g sušienok
  • 2 balíky citrónového želé
  • 500 g tvarohu
  • 3 PL práškového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 250 ml smotany
  • 50 g masla
  • 50 g cukru
  • 60 g strúhaného kokosu

Postup

  1. Citrónové želé rozpustite v horúcej vode a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. tvaroh vyšľahajte do krémovej konzistencie a smotanu rozšľahajte v mixéri spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom po lyžiciach pridávajte tvaroh do smotany. Všetko vyšľahajte do nadýchanej zmesi.

  1. Pridajte studené tekuté želé a šľahajte pri nízkej rýchlosti.

  1. Formu vysteľte potravinovou fóliou, rozložte do nej sušienky a na vrch naneste tvarohovú plnku. Na panvici rozohrejte maslo, pridajte cukor a strúhaný kokos. Osmažte ho za stáleho miešania, kým nenadobudne zlatistú farbu a nechajte vychladnúť.

4. Tvarohovú vrstvu posypte opečeným kokosom. Hotový koláč vložte do chladničky,               aby stuhol, najlepšie na celú noc.

Video recept:

 

Zdroj: youtube.com