Príprava karfiolu týmto spôsobom je nielen veľmi jednoduchá, ale aj skutočne chutná. Zjedia ho aj tí ľudia, ktorí nie sú jeho veľkými fanúšikmi.
Na prípravu potrebujete
- 1 hlávku karfiolu
- 2 pl octu
- Zväzok koriandru
- ½ červenej a zelenej papriky
- Soľ a korenie (čierne korenie, kmín, kurkuma, sušený cesnak)
- 2 pl olivového oleja
- 3 vajcia
- 2 pl múky
- 8 g prášku do pečiva
- Syr mozzarella (alebo akýkoľvek iný, napr. plátkový tavený)
- Obľúbená omáčka alebo kečup – voliteľné
Postup
Karfiol rozdeľte na ružičky. Vložte ho do hlbokej misy s vodou, pridajte ocot a nechajte 10 minút odstáť.
Následne ho dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nastrúhajte na strúhadle.
Pridajte nakrájanú papriku, koriander, olivový olej, korenie, soľ a premiešajte.
Pridajte múku a prášok do pečiva. Nalejte rozšľahané vajcia a opäť dôkladne premiešajte.
Zmes preložte do vymastenej formy a pečte pri teplote 250 stupňov 25 minút.
Vyberte plech z rúry, naukladajte syr a pridajte ďalšie čerstvé bylinky, ak je to žiaduce.
Môžete podávať s akoukoľvek pikantnou omáčkou. Dobrú chuť!
Zdroj: souspark