„Čokoládové myši“ ….. je to lahôdka, ktorú zbožňujú deti v našej rodine už 3 generácie 🙂 …Prečo ten názov? … neviem, ale určite viem, že toto jedlo nenájdete na žiadnej stránke o varení, ja som ho nenašla, ani okruh mojich priateľov a známych ,
„Čoko – myšky“ nepozná. Zdroj je zo začiatku minulého storočia, z rodiny miestneho notára …… z mojej rodnej, z Hontu:)
Recept: je veľmi jednoduchý, píšem, ako som ho zdedila: …. uvaríme 1 hrnček /500 ml/ mlieka s 1 hrnčekom hrubej múky a troškou cukru, zložíme z ohňa a postupne pridáme 3 žĺtky, dobre vymiešame, potom postupne pridáme sneh z 3 bielkov, vymiešame.
Do rozpáleného tuku kladieme, malou lyžičkou, kôpky a vyprážame. Horúce obalíme v zmesi kakaa a cukru. Dobrú chuť 🙂
Varovanie: …..uvarením mlieka s múkou, vznikne jeden „maglaiz“ …… lepidlo, ťažko sa s tým pracuje, neviem, ako to moja starká dokázala vymiešať, ale ja si pomáham s elektrickým šľahačom, hmota by mala byť pekná vláčna …… vyskúšajte:)
zdroj receptu: Mária Palečková