Červená repa: Najlepší liek na bolesti v krku! Inšpirujte sa piatimi receptami

Pri zistení prvých príznakov ochorenia je potrebné vyliečiť hrdlo, až potom bude možné zastaviť reprodukciu škodlivých baktérií.

Samozrejme, neznamená to, že by ste nemali ísť k lekárovi a užívať predpísané lieky.

Avšak na posilnenie účinku odporúčame domáce recepty na liečbu bolesti v krku. Pomôžu eliminovať lokálne prejavy choroby a budú vynikajúcim doplnkom komplexnej liečby uvádza portál otozh.com.ua.

several onionsunsplash

Potrebujete na to len obyčajnú cviklu. Ide o úžasnú zeleninu, ktorá si ľahko poradí s bolesťami v krku a nielen to!

Prospešné vlastnosti repy:

  • zmierňuje zápal a opuch hrdla
  • má výrazný antimikrobiálny účinok
  • eliminuje bolesť
  • posilňuje imunitu
  • zvyšuje elasticitu kapilár a normalizuje zásobovanie krvou.
  • Eliminuje stav upchatého nosa a zbavuje hnisavého hlienu.

Na prípravu sa používa šťava z čerstvej repy. Dá sa vyrobiť pomocou odšťavovača, mixéra alebo strúhadla a výsledok na seba nenechá dlho čakať.

red beverage in mason jarsunsplash

Recepty:

  1. Účinný recept na bolesť hrdla. Zmiešajte si 200 ml šťavy s 1 polievkovou lyžičkou jablčného octu. Výsledný „koktail“ zohrejte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre na 30-35 ° C. Kloktajte aspoň 6-7 krát denne, až do úplného zotavenia.
  2. Pri hnisavom boľavom hrdle sa odporúča kloktať roztok repy a cibuľovej šťavy. Zrieďte šťavu z repy v rovnakom pomere s vodou. Do 150 ml tekutiny pridajte 1 polievkovú lyžicu cibuľovej šťavy. Kloktajte každé 3 hodiny.
  3. Cviklový džús – skvelý liek na prechladnutie! Zmiešajte si šťavu a vodu v rovnakom pomere, pridajte trochu medu. Dávkujte si 4 kvapky do každej nosovej dierky 4-krát denne minimálne po dobu 5 dní.
  4. Táto zmes sa používa na vírusové bolesti krku. Zmiešajte si 100 ml repnej šťavy, 100 ml vody a 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy. Touto zmesou vyplachujte boľavé hrdlo najmenej 5 až 6-krát denne.
  5. Pri chronickom zápale mandlí sa odporúča piť vývar z červenej repy. 1 kg umytej a neošúpanej zeleniny povarte v 2 litroch vody. Keď repa zmäkne, prelejte vývar do samostatnej misy. Použite 50 ml tekutiny a kloktajte 3-krát denne. Produkt uchovávajte v chladničke a pred použitím ho nezabudnite zahriať!

Kloktanie cviklovej šťavy môže vykonávať úplne každý, okrem ľudí s precitlivenosťou na niektoré ingrediencie. Avšak vývar alebo šťavu z červenej repy je nutné piť opatrne, týka sa to najmä ľudí, ktorí trpia na zápal žalúdka, obličkové kamene, cukrovku a osteoporózu!

Back To Top