Kučeravý koláč s lahodnou džemovou plnkou. Chutný, šťavnatý a zbožňuje ho celá rodina

Tento krehký koláč je taký, ktorý skúsené gazdinky zvyčajne pripravujú od oka. V prípade, že sa považujete za nováčikov, pripravte si ho podľa nasledujúceho receptu.

Môžete experimentovať s náplňou a pridať ďalší džem. Hlavné je, aby mal kyslosť, ktorá sa skvele hodí ku sladkému cestu, čím vytvoria jedinečnú chuť výsledného dezertu.

Ingrediencie

  • 225 g hladkej múky
  • 3 pl smotany
  • 100 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 150 g masla
  • 300 g ríbezľového džemu

Príprava:

  1. Maslo nakrájajte na kocky. Všetko okrem džemu zmiešajte a vypracujte si vláčne cesto. Vložte ho do chladničky na pol hodinu.

  1. Polovicu cesta dajte do formy tak, že vyformujete boky a pridáte džem. Zvyšné cesto rozvaľkáme a narežte na pásiky, prípadne ho iba nastrúhajte na strúhadle. Takto pripravené cesto naneste na vrch džemovej plnky.

  1. Pečte asi pol hodinu pri teplote 180 stupňoch.

Upečený koláč nechajte vychladiť, posypte práškovým cukrom a podávajte s horúcou čokoládou, čajom alebo kávou. Potešte svoje chuťové bunky a podeľte sa o tento recept vašimi priateľmi.

Zdroj: otozh.com.ua