Univerzálna paradajková omáčka na mäso, cestoviny alebo pizzu. Nemá žiadne éčka a vydrží aj rok

Táto pikantná paradajková omáčka bude pravdepodobne tá najlepšia omáčka, akú ste kedy ochutnali.

Potrebujeme:

3 kg paradajok

1 kg červenej papriky

250 g zelenej papriky (nepálivej)

2 strúčiky cesnaku

petržlenová vňať

1/2 PL soli

200 ml olivového oleja

200 ml octu (5%)

Postup:

1. Paradajky nakrájajte na kúsky a rozmixujte v mixéri.

2. Do hrnca nalejte olej a ocot, dajte na sporák a nechajte prevariť. Pridajte paradajkový pretlak z rozmixovaných paradajok.

3. Miešajte, nechajte zovrieť a varte 35 – 40 minút alebo viac, v závislosti od toho, aká hustá má byť omáčka.

4. Medzitým nakrájajte červenú aj zelenú papriku.

5. Cesnak prelisujte a zmiešajte s nasekanou petržlenovou vňaťou.

6. Zmiešajte papriky s paradajkami a s cesnakom s petržlenovou vňaťkou. Osoľte, ochutnajte a povarte ďalších 15 minút.

7. Sterilizujte poháre a viečka.

8. Omáčku rozdeľte do pohárov, okraje utrite čistou utierkou a uzavrite viečka.

9. Poháre otočte hore nohami, nechajte vychladnúť a skladujte ich na chladnom tmavom mieste.

Je to ideálna omáčka na cestoviny, pizzu, grilované mäso alebo ryby, či pečené kurča. Prajeme dobrú chuť!

zdroj:napadovy.blog