Táto pikantná paradajková omáčka bude pravdepodobne tá najlepšia omáčka, akú ste kedy ochutnali.
Potrebujeme:
3 kg paradajok
1 kg červenej papriky
250 g zelenej papriky (nepálivej)
2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať
1/2 PL soli
200 ml olivového oleja
200 ml octu (5%)
Postup:
1. Paradajky nakrájajte na kúsky a rozmixujte v mixéri.
2. Do hrnca nalejte olej a ocot, dajte na sporák a nechajte prevariť. Pridajte paradajkový pretlak z rozmixovaných paradajok.
3. Miešajte, nechajte zovrieť a varte 35 – 40 minút alebo viac, v závislosti od toho, aká hustá má byť omáčka.
4. Medzitým nakrájajte červenú aj zelenú papriku.
5. Cesnak prelisujte a zmiešajte s nasekanou petržlenovou vňaťou.
6. Zmiešajte papriky s paradajkami a s cesnakom s petržlenovou vňaťkou. Osoľte, ochutnajte a povarte ďalších 15 minút.
7. Sterilizujte poháre a viečka.
8. Omáčku rozdeľte do pohárov, okraje utrite čistou utierkou a uzavrite viečka.
9. Poháre otočte hore nohami, nechajte vychladnúť a skladujte ich na chladnom tmavom mieste.
Je to ideálna omáčka na cestoviny, pizzu, grilované mäso alebo ryby, či pečené kurča. Prajeme dobrú chuť!
zdroj:napadovy.blog