Cenovka na baklažánoch v zime je omnoho vyššia ako cena, ktorú vidíme na letnom trhu alebo v obchodoch. Niekedy však dostanete chuť pripraviť si chutné jedlo z tejto zeleniny a chcete, aby ste si pripomenuli chuť a nezabudnuteľnú vôňu leta. Existuje jeden malý kulinársky trik, ktorý vám pomôže skladovať baklažán po celý rok bez toho, aby zmenil svoju chuť.
Baklažány je potrebné umyť a utrieť dosucha. Potom nožom urobte vpichy na niekoľkých miestach.
Je to potrebné, aby pri pečení v rúre nedošlo k prasknutiu šupky. Poukladajte ich na plech vystlaným papierom na pečenie.
Baklažány pečte 40 minút, kým nebudú úplne mäkký. Skontrolujte ich špáradlom, mali by ste ľahko prepichnúť šupku aj dužinu.
Nechajte ich vychladnúť, následne ich zbavte stopiek a šupky, tá pôjde dole veľmi ľahko.
Následne ich vložte do sáčkov, zaviažte a vložte do mrazničky. V zime si vezmete sáčok, necháte baklažány rozmraziť a môžete si pripraviť šalát s cibuľou, olejom a paradajkami. Zachovajú si svoju chuť a konzistenciu. Skúste a neoľutujete!