Najlepší recept na pečené mäso – Chuť cibuľky a zemiakov vás dostane!

Toto mäso sa vám bude rozplývať na jazyku!

Na prípravu potrebujete

  • 3 plátky mäsa (napr. hovädzie)
  • 1 cibuľa
  • 2 varené zemiaky
  • 1 paradajka
  • 4 pl smotany alebo majonézy
  • 100 g tvrdého syra
  • Soľ, korenie, bylinky
  • 2 čl horčice
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup

Mäso si dôkladne naklepte. Osoľte, okoreňte podľa chuti a nechajte odstáť.

Nakrájajte cibuľu na krúžky a paradajky na tenké kolieska.

Panvicu vysteľte papierom na pečenie a naukladajte naň cibuľové krúžky.

Mäso potrite horčicou a poukladajte naň kolieska z paradajok.

Paradajky namažte prelisovaným cesnakom, osoľte a okoreňte podľa chuti.

 

Zemiaky si nastrúhajte na strúhadle a naneste ich na paradajky.

Zemiakovú vrstvu potrite kyslou smotanou alebo majonézou.

Predhrejte si rúru na 180 stupňov a pečte asi 40 minút.

5 minút pred koncom pečenia pridajte nastrúhaný syr.

Tip: Aby ste predišli spáleniu mäsa, môžete si plech zakryť alobalom a odstrániť ho 10-15 minút pred koncom pečenia.

Zdroj: souspark.eu