Bobkový list na nohy: Zbavte sa bolesti a pocitu unavených chodidiel

Ako sa vysporiadať s unavenými chodidlami po celom dni v topánkach na podpätku? Úplne vám postačí niečo tak obyčajné, ako sú bobkové listy.

person holding green flower bouquetunsplash

Ľudstvo už dávno vie o výhodách tejto plodiny. Odvar z vavrína pravého sa dá uplatniť nielen na vnútorné použitie. Je skvelým pomocníkom pre ženy, ktoré sa chcú vyrovnať s bolesťou nôh, únavou a nadmerným potením. Prezradíme vám, ako aplikovať bobkový list na chodidlá.

Bobkový list na bolesť nôh

Ak vás neustále trápia bolesti a pocit ťažkých nôh, pomôže vám séria jednoduchých krokov. Najprv sa zásobte 3 baleniami bobkových listov. Následne si vo veľkom hrnci nechajte priviesť k varu 7 – 10 litrov vody, do ktorej si predtým nasypte 1 balenie listov.

Teraz prelejte vriacu vodu do lavóra a počkajte, kým vychladne na optimálnu teplotu. Vývar by mal byť stále horúci. Namočte si doň chodidlá približne na 20 minút, potom si na ne navlečte teplé ponožky a môžete ísť spať.

person's feet with flowersunsplash

Odvar nevylievajte! Nasledujúci deň do neho vysypte druhé balenie listov a nechajte tekutinu opäť uvariť. Zopakujte si celý postup ešte raz a to isté urobte s tretím balením bobkových listov.

Bolesť a opuch by sa mali po týchto procedúrach viditeľne znížiť. Opakujte ich podľa toho, ako sa cítite. Môžete to opakovať napríklad raz za šesť mesiacov.

woman wearing stiletto shoesunsplash

Bobkový list proti poteniu nôh

Sú vaše nohy neustále spotené a vám je to mimoriadne nepríjemné? Odvar z bobkových listov vám pomôže vyriešiť aj tento problém. Nalejte si do lavóra vriacu vodu, nechajte v nej 20 – 40 bobkových listov. Keď voda mierne vychladne, ponorte do nej svoje chodidlá. Urobte to vždy pred spaním.

Podeľte sa o tieto zaujímavé tipy aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

 

Zdroj: sovkusom.ru