Sterilizácia nádob na zaváranie je nevyhnutným predpokladom pre dlhodobé skladovanie vašich výrobkov počas celej zimy.
Existuje veľa spôsobov, vďaka ktorým môžete sterilizovať sklá a viečka.
Najprv ich dôkladne opláchnite špongiou a saponátom a dobre opláchnite pod tečúcou vodou.
Nechajte vodu odtiecť a utrite ich do sucha, alebo ich jednoducho nechajte tak, aby vyschli.
Teraz do každého skla nalejte 50 – 100 ml vodky alebo octu – vyberte si pre vás lacnejšiu alternatívu, zavrite ich s viečkami a pretrepte.
Urobte to tak, aby sa tekutina dostala do celej nádoby a nevynechali ste žiadnu časť.
Vylejte tekutinu, otočte sklá tak, aby všetko vytieklo a položte ich na dno.
Zostáva už len počkať pár minút, kým sa vôňa alkoholu alebo octu nevyparí – to je všetko, sklá môžu byť použité na zaváranie.
Zdroj:takrpsoto