Pravé Makrónky máte hotové hneď. Tento recept mi poradila cukrárka

Viacfarebné koláčiky pod názvom makrónky sú v súčasnosti na vrchole svojej popularity. Môžu byť vyrobené s rôznymi plnkami či farbami. Dnes vám ukážeme, ako si ich pripraviť.

Boli to Francúzi, ktorí prišli s myšlienkou vyrábať tento druh okrúhlych koláčikov. Spočiatku sa hlavný dôraz kládol na plnku, a cesto malo mať čo najneutrálnejšiu chuť. Dnes sa už do neho pridávajú rôzne príchute a farbivá, aby ulahodili nielen vašim chuťovým bunkám, ale aj oku!

Ingrediencie

  • 150 g mandľovej múky
  • 150 g cukru
  • 100 g mascarpone
  • 250 g práškového cukru
  • 3 vaječné bielka
  • 200 g tmavej čokolády
  • Potravinárske farbivá – podľa preferencií

Postup

Rozšľahajte si vaječné bielky, kým nezískate hustú bielu hmotu. Pridajte cukor a pokračujte v šľahaní.

Preosejte mandľovú múku, 150 g práškového cukru a premiešajte.

Rozdeľte bielkovinovú zmes na niekoľko častí, do každej pridajte pár kvapiek farbiva a premiešajte ich metličkou, prípadne mixérom.

Do každej zmesi pridajte rovnaké množstvo múky s práškovým cukrom (predtým si ich zmiešajte dokopy). Jemne premiešajte, pričom si zachováte nadýchanú konzistenciu.

Plech na pečenie si vysteľte papierom. Pripravené cesto si premiestnite do cukrárskeho vrecka a vytvárajte z neho malé kolieska. To isté urobte aj s ostatnými farbami. Nechajte to pôsobiť 30 minút, následne ich vložte do rúry na 15 minút a pečte pri teplote 140 ° C.

Na vytvorenie dvoch náplní si rozšľahajte mascarpone so zvyšným práškovým cukrom a rozpustite čokoládu. Pomocou cukrárskeho vrecka si na polovičku makrónky naneste jednu z pripravených plniek a na vrch položte druhú polovičku upečeného cesta.

chutný, cukrársky výrobok, delikatesaPexels

Mnoho gazdiniek odmieta pripravovať tento druh dezertov, pretože sa boja ich zložitého postupu prípravy. V skutočnosti to nie je nič zložité, ak budete postupovať podľa pokynov. Preto sa nebojte vyskúšať nové veci. Tieto farebné koláčiky vás určite nesklamú!

Zdroj: sovkusom.ru