Pečenie v rúre je často jednoduchší spôsob než vyprážanie a vyžaduje si menej vašej pozornosti. Pokrmy z nej sú diétnejšie a pri zakrytom pečení aj jemnejšie. Ale ak to chcete robiť profesionálne, potom je čas dozvedieť sa o všetkých výhodách „zeleninového vankúša“. Ponúkame vám recept na kuracie mäso s kapustou v rúre, ktorý zmení vaše predstavy o pečení.
Pripravte si jemné a voňavé kurča so zlatohnedou kožou. Potrebujete k tomu ešte 1 mladú kapustu. Kúsky kapusty budú slúžiť ako taká zeleninová mriežka – bude slúžiť ako druh roštu a nasiakne do seba všetku šťavu a arómu pokrmu. Vďaka tomu bude vaše mäso chutiť dokonale.
Potrebujete:
- 1 ks bielej hlávkovej kapusty
- 4 ks kuracích stehien
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 pl olivového oleja
- Soľ
- Korenie
Postup
Nakrájajte kapustu na plátky s hrúbkou asi 2 cm a poukladajte ju na plech.
Osoľte, okoreňte a na vrch položte kuracie stehná.
Cesnak rozdrvte alebo nastrúhajte najemno a zmiešajte ho s olejom, soľou a korením (alebo inými vhodnými bylinkami – koriander, sušená bazalka, paprika). Výslednou zmesou potrite kožu na kuracích nohách.
Pečte v rúre 45 minút pri teplote 180 °C.
Bez kapusty by bola spodná vrstva pokrmu doslova nasiaknutá tukom, zatiaľ čo vrchná vrstva by zostala suchá. Zelenina, ktorá slúžila ako vankúš, sa môže ľahko stať sýtou prílohou. Niekedy sa ešte po upečení dopečú na panvici, aby získali výraznejšiu chuť a akúsi lepšiu celistvosť. Mladá kapusta je vhodná nielen pre kurča, ale aj pre bravčové mäso.
Zdroj: sovkusom.ru