Dokonalá pistáciová torta. Tá plnka je famózna a nemá konkurenciu

Cesto:
6 vajíčok
30 dkg kryštálového cukru
1,5 dl plej
1,5 dl vlažná voda
30 dkg polohrubá múka
1 PDP
2 PL kakao

Plnka:
3 ks pistáciový puding
1 liter mlieka a 5 PL cukru
1,5 masla
lekvár na potretie korpusu

Na vrch :
5 dl šľahačky
ozdoba

Postup:
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a došľaháme,potom pridávame po jednom žĺtku a šľaháme, pridáme olej, striedavo múku s PDP a kakaom a po trochu pridávame vodu. Cesto vylejeme do formy , ktorú sme vyložili papierom a dáme do rúry.pečieme pri 175°C asi 35 minút. Necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme puding z mlieka, pudingových práškov a cukru. necháme vychladnúť. osobitne si vyšľaháme maslo a postupne do neho pridávame vychladnutý puding.
Korpus si potrieme lekvárom, naň navrstvíme krém a na vrch dáme šľahačku. Ozdobíme posýpkou. Vynikajúca ku káve…

Back To Top