8 liečivých rastlín, ktoré vás zbavia otravných komárov

Dotieravé komáre môžu pokaziť najlepšie naplánované stretnutia v prírode. Okrem toho, sú prenášačmi rôznych vírusov a parazitárnych chorôb. Budete prekvapení, keď sa dozviete, že na odlákanie komárov vám pomôže vysadenie jednej z týchto ôsmich rastlín!

 

Eukalyptus

Tento vždy zelený ker bol vysadený v Soči už dávno z iniciatívy sovietskeho lekára Sokolova v rámci boja proti malárii, ktorá sa tam vďaka tomuto nápadu nakoniec skončila. Eukalyptus má mnoho užitočných vlastností, vďaka ktorým je nepopierateľným lídrom medzi ostatnými liečivými rastlinami.

 

 

Citrónová tráva

Odpudí nielen komárov, ale aj mnoho ďalších parazitov. Citrónová tráva má tiež aromatickú chuť. A často sa používa v európskej a ázijskej kuchyni.

 

Vôňavec Levanduľový

Patrí medzi ďalšie najužitočnejšie druhy bylín, určených do vašej záhrady. Ide o jeden z druhov citrónovej trávy, a preto rovnako tak aj táto rastlina dokonale odháňa komáre. Okrem toho má veľmi príjemnú citrónovú chuť.

 

Rozmarín

Nie je nutné hovoriť o úžasnej aróme a výhodách rozmarínu. Esenciálne oleje koncentrované v rastline ochránia vašu záhradu pred nepríjemnými komármi.

 

Nechtík lekársky

Jedná sa o liečivú rastlinu, ktorá má krásne kvety a skrášli váš príbytok. Vôňa kvetov je pre človeka príjemná, no komárom či iným parazitom nie je vôbec po vôli.

 

Bazalka

Je nutné povedať, že nie všetky odrody bazalky dokážu odohnať komárov. Najefektívnejšie sú mäta pieporná a mentolová bazalka. Majú výraznú chuť a príjemnú vôňu mäty, ktorá sa komárom nepáči.

 

Kolinzónia kanadská

Táto liečivá rastlina pomáha úspešne bojovať proti obličkovým kameňom. Bonusy rastliny je živica, ktoré odpudzuje nepríjemné parazity.

 

Kocúrnik obyčajný

Korenistá liečivá bylina, aktívne používaná v kozmetike a medicíne. V jej zložení nájdete množstvo olejov a látok, ktoré odpudzujú komáre.