Kokosový koláč bez pečenia. Neverila by som, že z kokosu bude taký chutný dezert

Lepšie ako jemný dezert Raffaello môže byť iba torta s rovnakou chuťou a rozplývajúcim efektom na jazyku. Okrem toho, príprava takejto torty vám nezaberie veľa času a nepotrebujete na to ani rúru. Všetky ingrediencie nájdete v obchode a nemusíte sa báť, že by to malo negatívny vplyv na vašu finančnú situáciu.

Domáca Raffaelo torta

Ingrediencie

  • 1 kg tvarohu
  • 100 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 300 ml kondenzovaného mlieka
  • 25 g želatíny
  • 150 ml vody
  • 200 g mliečnych oblátok

Postup

  1. Priveďte mlieko k varu nasypte do neho strúhaný kokos a premiešajte. Kokos dodá celému dezertu jedinečnú chuť.

домашний торт рафаэлло

  1. Želatínu zalejte vodou a nechajte ju napučať.

домашний торт рафаэлло

  1. Tvaroh si rozmixujte v mixéri, prípadne ho pretlačte v mlynčeku na mäso. Následne ho dôkladne premiešajte s kondenzovaným mliekom. Potom do tejto zmesi pridajte kokosovo-mliečnu zmes a premiešajte.

домашний торт рафаэлло

  1. Teraz si pripravte základ torty. Mliečne oblátky rozdrvte a vysypte ich na dno formy.

домашний торт рафаэлло

  1. Do pripravenej želatíny pridajte jednu alebo dve polievkové lyžice tvarohu a kokosovej zmesi a premiešajte. Obsah nalejte do misky s tvarohovou plnkou a premiešajte.

домашний торт рафаэлло

  1. Teraz opatrne položte tvarohovú zmes na podrvené oblátky. Nelejte všetko naraz, pretože základňa je krehká, rovnako ako v pôvodnom dezerte.

домашний торт рафаэлло

  1. Vložte koláč na 3 hodiny do chladničky.
  2. Vyberte koláč z chladničky, odstráňte boky formy a vychutnajte si tú neuveriteľnú chuť!

домашний торт рафаэлло

Ak je to potrebné, môže si váš koláč ozdobiť. Mimochodom, ak chcete získať chuť originálneho Raffaella, môžete do plnky pridať lieskové orechy alebo mandle. Takýto koláč sa ľahko pripravuje a vyzerá skvelo a verte, že ním ohúrite priateľov aj rodinu. Ak máte ďalšie otázky týkajúce sa prípravy koláča, odporúčame vám pozrieť si nasledujúce video.

zdroj: takprosto.cc