Najlepší recept na zemiakové placky. Sú chrumkavé voňavé. Podávam ich so smotanou

Zemiakové placky – pomerne jednoduché a rýchle jedlo, ktoré miluje celá naša rodina. Zemiaky sa nastrúhajú a zmiešajú s cibuľou. Potom sa smažia, kým nezískajú krásnu zlatistú farbu a podávajú ešte horúce. Ale čo v prípade, že sa dá celý tento proces varenia o niečo viac urýchliť? Dnes vás naučíme, ako si pripraviť zemiakové placky v mixéri.

Chuť zemiakových palaciniek závisí od konzistencie zmesi. Ak nastrúhate zemiaky ručne, zmes nebude jednotná. Ak ale zemiaky vymixujete do pyré, placky získajú neuveriteľne jemnú chuť. Choďte na to rýchlejšie, ľahšie a lepšie – presvedčte sa sami.

 

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 2 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 1-2 cibule
  • 160 g múky
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Očistite si cibuľu aj zemiaky a oba ingrediencie nakrájajte na malé kúsky.

порезанный картофель

  1. Pomocou mixéra si rozmixujte najskôr zemiaky a následne aj cibuľu.

картофельная масса

  1. Všetko dôkladne premiešajte spolu s vajíčkami.

картофель с яйцом

  1. Pridajte múku – jej množstvo sa môže líšiť v závislosti od šťavy, ktorú vypustili zemiaky.

тесто на драники

  1. Pridajte soľ a korenie. Smažte na rozohriatej panvici v slnečnicovom oleji, z každej strany po dobu 3-4 minút, až kým nenadobudnú zlatohnedú farbu.

жареные драники

Zemiakové placky sa najlepšie kombinujú s kyslou smotanou. Prajeme vám dobrú chuť!

 

zdroj:sovkusom.ru