Zemiakové placky – pomerne jednoduché a rýchle jedlo, ktoré miluje celá naša rodina. Zemiaky sa nastrúhajú a zmiešajú s cibuľou. Potom sa smažia, kým nezískajú krásnu zlatistú farbu a podávajú ešte horúce. Ale čo v prípade, že sa dá celý tento proces varenia o niečo viac urýchliť? Dnes vás naučíme, ako si pripraviť zemiakové placky v mixéri.
Chuť zemiakových palaciniek závisí od konzistencie zmesi. Ak nastrúhate zemiaky ručne, zmes nebude jednotná. Ak ale zemiaky vymixujete do pyré, placky získajú neuveriteľne jemnú chuť. Choďte na to rýchlejšie, ľahšie a lepšie – presvedčte sa sami.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 2 vajcia
- 100 ml oleja
- 1-2 cibule
- 160 g múky
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Očistite si cibuľu aj zemiaky a oba ingrediencie nakrájajte na malé kúsky.
- Pomocou mixéra si rozmixujte najskôr zemiaky a následne aj cibuľu.
- Všetko dôkladne premiešajte spolu s vajíčkami.
- Pridajte múku – jej množstvo sa môže líšiť v závislosti od šťavy, ktorú vypustili zemiaky.
- Pridajte soľ a korenie. Smažte na rozohriatej panvici v slnečnicovom oleji, z každej strany po dobu 3-4 minút, až kým nenadobudnú zlatohnedú farbu.
Zemiakové placky sa najlepšie kombinujú s kyslou smotanou. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:sovkusom.ru