Chutnú pochúťku pôvodom z Turecka si určite obľúbite. Nie je v nej žiaden vínny kameň či iné nezvyčajné produkty. Zmes je zahusťovaná iba škrobom, čo robí z tohto mandarínkového dezertu cenovo dostupný a zároveň chutný produkt!

Čo na to potrebujete?
- 400 ml mandarínkovej šťavy
- 3 pl cukru
- 3 pl škrobu
- 1 kopcovitá lyžica masla
- Strúhaný kokos na obalenie

Postup
- Z mandarínok si vytlačte 400 ml šťavy.

- Prelejte ju do hrnca, pridajte cukor, škrob a opatrne to rozmiešajte s metličkou tak, aby vám nevznikli hrudky.

- Položte hrniec na sporák, počkajte, kým zmes príde k varu a aktívne ju miešajte metličkou. Následne znížte plameň a varte, kým vám nevznikne konzistencia stredne hustého džemu. Na koniec pridajte lyžicu masla a všetko spolu vyšľahajte metličkou.

- Vymastite si sklenené nádoby maslom a nalejte do nich mandarínkovú zmes. Vložte ich do chladničky, kým úplne nestuhne (pokiaľ možno, nechajte to tam celú noc).

- Stuhnutý turecký dezert vyberte z nádob, obaľte ho v nastrúhanom kokose a nakrájajte na plátky.


- Mandarinkový dezert je pripravený na konzumáciu!

Podrobnejší postup nájdete v nasledujúcom videu: