Mandarinkový lokum: Pripravte si tradičnú tureckú maškrtu

Chutnú pochúťku pôvodom z Turecka si určite obľúbite. Nie je v nej žiaden vínny kameň či iné nezvyčajné produkty. Zmes je zahusťovaná iba škrobom, čo robí z tohto mandarínkového dezertu cenovo dostupný a zároveň chutný produkt!

Čo na to potrebujete?

  • 400 ml mandarínkovej šťavy
  • 3 pl cukru
  • 3 pl škrobu
  • 1 kopcovitá lyžica masla
  • Strúhaný kokos na obalenie

Postup

  1. Z mandarínok si vytlačte 400 ml šťavy.

  1. Prelejte ju do hrnca, pridajte cukor, škrob a opatrne to rozmiešajte s metličkou tak, aby vám nevznikli hrudky.

  1. Položte hrniec na sporák, počkajte, kým zmes príde k varu a aktívne ju miešajte metličkou. Následne znížte plameň a varte, kým vám nevznikne konzistencia stredne hustého džemu. Na koniec pridajte lyžicu masla a všetko spolu vyšľahajte metličkou.

  1. Vymastite si sklenené nádoby maslom a nalejte do nich mandarínkovú zmes. Vložte ich do chladničky, kým úplne nestuhne (pokiaľ možno, nechajte to tam celú noc).

  1. Stuhnutý turecký dezert vyberte z nádob, obaľte ho v nastrúhanom kokose a nakrájajte na plátky.

  1. Mandarinkový dezert je pripravený na konzumáciu!

 

Podrobnejší postup nájdete v nasledujúcom videu:

 

 

Back To Top