Triky ako si môžete vybieliť zuby, ak máte hlboko do vrecka

Mať krásne a žiarivo biele zuby je snom každého z nás. Nie všetci sme už ale ochotní za tento luxus zaplatiť tak vysoké sumy. My vám ponúkame niekoľko spôsobov, ako zvýrazniť biely odtieň vašej zubnej skloviny bez použitia drahých a bolestivých procedúr, ktoré by výrazne načreli do vašej peňaženky.

Ovocie a zelenina

O tom, že rovnako ako kvalitná káva, dodá vášmu telu potrebnú dávku energie aj chutné ovocie a zelenina, už určite viete. Ovocie a zelenina však na vašich zuboch tak veľké stopy nezanechajú.

Výrobky obsahujúce celulózu – zeler, mrkva a jablká – pomáhajú čistiť ústa od zvyškov jedla a trochu vaše zuby aj vybielia. Zelená zelenina – špenát, brokolica a šalát – obsahujú minerály, tvoriace ochrannú vrstvu, ktorá zasa zabraňuje iným produktom degradovať farbu skloviny.

Odevy a líčidlá

Na zdôraznenie belosti zubov môžete použiť aj červenú alebo ružovú farbu rúžu a vybrať si oblečenie v tmavých farbách. Ak nie je farba vašej zubnej skloviny ideálna, nenaplňujte svoj šatník šatami teplých hnedých a oranžových, či bledších odtieňov. Minimálne nie v prípadoch, ak chcete oblečením dosiahnuť efekt vybielenia alebo rozjasnenia zubov.

Opálenie

Okrem rúžu môže váš úsmev výhodne zatieniť aj dobré opálenie alebo bronzer. Na rozdiel od tmavej pokožky budú zuby vyzerať belšie. Dodáte tým telu aj potrebný vitamín D, ale moc to s opaľovaním nepreháňajte, pretože rakovina kože je nepríjemné ochorenie.

Farba vlasov

Efekt vášho úsmevu môže ovplyvniť dokonca aj farba vlasov. Brunetky tu majú výhodu pred blondínkami, pretože ich účes kontrastuje s farbou zubnej skloviny.

Zubná pasta

Ak chcete vylepšiť farbu zubnej skloviny, musíte si vybrať správnu bieliacu pastu. Je potrebné pripomenúť, že takéto pasty sa zvyčajne používajú nie viac ako dvakrát týždenne a môžu byť o niečo drahšie, ako klasické druhy.

Podobne rýchlo a jednoducho si môžete odtieň vašich zubov o pár stupňov vybieliť aj pomocou domáceho bielenia zubov. Aplikácia bieliacich pásikov je pohodlná, naozaj jednoduchá a proces bielenia krátky, takže už o pár minút sa môžete tešiť z očakávaného efektu.

Žuvačka

Nevzdávajte sa žuvačky, stimuluje uvoľňovanie slín a čistí zubnú sklovinu. Nerobte to ale dlhšie ako 15 minút a občas si zuby po chutnom obede aj vyčistite.

Vyplachovanie

Po každom jedle si dôkladne vypláchnite ústa vodou. Môžete použiť špecializované nástroje dostupné v lekárni alebo supermarkete. Pre istotu si vezmite do kabelky aj svoj obľúbený KeepCup, aby ste si mohli na vypláchnutie ústnej dutiny nabrať vodu aj v práci. Dôkladná hydratácia prospeje nielen zubom ale celému telu.

Foto: Pexels.com

Back To Top