Všetci milovníci cestovín musia poznať tento trik! Pretože o ŇOM zatiaľ nikto nevie…

Dokonca aj také jednoduché jedlo, ako cestoviny, možno pokaziť a môžu chutiť otrasne. Po tom, ako som ochutnal správne pripravenú taliansku pastu, už viac nechcem variť cestoviny tak ako v minulosti.

Na to, aby ste dosiahli vynikajúcu chuť, treba poznať len pár dôležitých zásad. Máte šancu pripraviť cestoviny ako praví Taliani! Rôzne druhy cestovín budú výborné.

Ako chutne pripraviť cestoviny

Prvá strašná chyba, ktorej sa dopúšťa väčšina kuchárov. Nevylievajte cestoviny do cedidla! Budú potom lepkavé a bez chuti.

Iste, lepkavosť sa dá odstrániť tak, že cestoviny premyjete vodou. Chuť sa tým však nezlepší, práve naopak…

cestoviny na varenie

A posledná chyba, ktorú ste určite neraz spravili. Vyliatie omáčky navrch cestovín, také jednoduché. Čo je výsledkom? Otrasná chuť. Žiadne také, že urobíte cestoviny osobitne, a potom ich len navrchu polejete omáčkou. Tak sa to nerobí!

cestoviny na varenie

Stačí poznať pár tajomstiev a cestoviny na vašom stole budú chutiť neuveriteľne dobre. Hneď, ako sa cestoviny uvaria, nasypte ich do hlbokej panvice k vriacej omáčke. Je vhodné vyberať ich z hrnca pomocou menšieho cedidla.

Poduste cestoviny minútu v omáčke, stlmte plameň na minimum.

cestoviny na varenie

Pridajte do cestovín kúsok vody z hrnca. Ak chcete, pridajte maslo, vďaka ktorému budú cestoviny neuveriteľne jemné.

cestoviny na varenie  

Pridajte k cestovinám nastrúhaný parmezán a talianske bylinky. Najlepšou voľbou je bazalka, veľmi chutné sú však aj cestoviny s tymianom.

 

cestoviny na varenie  

Parmezán sa vo vriacej omáčke roztopí. Aby ho bolo cítiť ešte intenzívnejšie, posypte ním jedlo pri podávaní ešte raz.

cestoviny na varenie  

Pozrite si podrobné video o tom, ako správne pripraviť cestoviny. Nie je na tom nič zložité!

Zdroj: takprosto.cc

Back To Top