Nepečený koláčik zo sabinova, ktorý je plný kokosu. Nelepí a vždy sa podarí

 

Náš dnešný recept je nepečený dezert, ktorý je tak krémový, že očarí každého.

Prísady na tmavú časť:

 

  • 1 l mlieka
  • 190 g práškového cukru
  • 160 g hladkej múky
  • 70 g kakaa
  • 1 čl vanilkovej arómy
  • 60 g masla
  • 200 g strúhaného kokosu

Prísady na bielu časť:

  • 300 ml mlieka
  • 2 bal. šľahačky v prášku
  • 200 g strúhaného koksu

Príprava:

Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme múku, cukor a kakao dobre rozmiešame a dáme variť. Na miernom ohni varíme kým nezhustne, odstavíme, pridáme maslo a vanilkovú arómu a ručným mixérom vymiešame do peny. Na tácku položíme papier na pečenie, posypeme strúhaným kokosom a vylejeme naň hustú kakaovú hmotu. Vložíme do chladničky na 1-2 hodiny.

 

Príprava bielej hmoty: Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu na zadnej strane, pridáme strúhaný kokos a hotový krém nalejeme na vychladnutý hnedý plát. Vložíme do chladničky na niekoľko hodín, ale najlepšie je to nechať na celú noc v chladničke. Pred podávaním vyberieme z chladničky, nakrájame na tenké pásy a pomocou lopatky ich zrolujeme. Podávame posypané kokosom.