Náš dnešný recept je nepečený dezert, ktorý je tak krémový, že očarí každého.
Prísady na tmavú časť:
- 1 l mlieka
- 190 g práškového cukru
- 160 g hladkej múky
- 70 g kakaa
- 1 čl vanilkovej arómy
- 60 g masla
- 200 g strúhaného kokosu
Prísady na bielu časť:
- 300 ml mlieka
- 2 bal. šľahačky v prášku
- 200 g strúhaného koksu
Príprava:
Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme múku, cukor a kakao dobre rozmiešame a dáme variť. Na miernom ohni varíme kým nezhustne, odstavíme, pridáme maslo a vanilkovú arómu a ručným mixérom vymiešame do peny. Na tácku položíme papier na pečenie, posypeme strúhaným kokosom a vylejeme naň hustú kakaovú hmotu. Vložíme do chladničky na 1-2 hodiny.
Príprava bielej hmoty: Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu na zadnej strane, pridáme strúhaný kokos a hotový krém nalejeme na vychladnutý hnedý plát. Vložíme do chladničky na niekoľko hodín, ale najlepšie je to nechať na celú noc v chladničke. Pred podávaním vyberieme z chladničky, nakrájame na tenké pásy a pomocou lopatky ich zrolujeme. Podávame posypané kokosom.