Vtipný názov tohto receptu mohol niekoho vystrašiť, ale nebojte sa, toto nie je torta zo žirafy! Iba vyzerá, ako toto zviera a kombinuje tak zaujímavý vzhľad so svojou vynikajúcou a jemnou chuťou.
Vďaka vzhľadu žirafie kože si ho iste obľúbia najmä deti a budete ho pripravovať často!
zloženie
- 350 g cukru
- 300 g kyslej smotany
- 200 g nízkotučného tvarohu
- 200 g masla
- 3 vajcia
- 2,5 hrnčeka hladkej múky
- vanilkový cukor
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžice škrobu
- 1 lyžička soli
Príprava
Roztavte maslo, zmiešajte ho s polovicou cukru a pridajte jedno vajce, múku, sódu, kakao a premiešajte cesto. Nechajte ho 20 minút odpočívať v chladničke.
Zmiešajte kyslú smotanu s tvarohom, cukrom, vanilkovým cukrom, dvoma vajcami a škrobom.
Vyberte chladené cesto, rozdeľte ho na 2 nerovnomerné časti, vložte väčšiu časť do formy. Do stredu nalejte smotanovou zmes.
Z hnedého cesta vytvorte guličky a rozmiestnite ich do bieleho cesta, aby ste vytvorili vzor. Pečte pri 180 stupňoch po dobu 50-60 minút a môžete podávať.