Žirafia torta z kyslej smotany, čokolády a vanilky. Má len jednu chybu. Nikdy jej nie je dosť

Vtipný názov tohto receptu mohol niekoho vystrašiť, ale nebojte sa, toto nie je torta zo žirafy! Iba vyzerá, ako toto zviera a kombinuje tak zaujímavý vzhľad so svojou vynikajúcou a jemnou chuťou.

Vďaka vzhľadu žirafie kože si ho iste obľúbia najmä deti a budete ho pripravovať často!

zloženie

  • 350 g cukru
  • 300 g kyslej smotany
  • 200 g nízkotučného tvarohu
  • 200 g masla
  • 3 vajcia
  • 2,5 hrnčeka hladkej múky
  • vanilkový cukor
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice škrobu
  • 1 lyžička soli

Príprava

Roztavte maslo, zmiešajte ho s polovicou cukru a pridajte jedno vajce, múku, sódu, kakao a premiešajte cesto. Nechajte ho 20 minút odpočívať v chladničke.

Zmiešajte kyslú smotanu s tvarohom, cukrom, vanilkovým cukrom, dvoma vajcami a škrobom. 

Vyberte chladené cesto, rozdeľte ho na 2 nerovnomerné časti, vložte väčšiu časť do formy. Do stredu nalejte smotanovou zmes. 

Z hnedého cesta vytvorte guličky a rozmiestnite ich do bieleho cesta, aby ste vytvorili vzor. Pečte pri 180 stupňoch po dobu 50-60 minút a môžete podávať.