Mascarpone rezy s čokoládovým krémom. Najlepší dezert na oslavu alebo inú udalosť

Mascarpone a čokoláda sú aj samé veľmi chutné, ale takto spolu tvoria dokonalú dvojicu!

Prísady:

  • cesto:
  • 6 vajec
  • 6 pl hladkej múky
  • 6 pl cukru
  • 2 pl kakaového prášku
  • 1 čl prášku do pečiva

Na biely krém:

  • 1 bal. smotanového pudingového prášku
  • 5 pl cukru
  • 4 dl mlieka
  • 30 dkg mascarpone

Na čokoládový krém:

  • 10 dkg čokolády na varenie
  • 1 čl masla
  • 2 pl kakaového prášku
  • 3 pl cukru
  • 3 dl šľahačkovej smotany

Príprava:

Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Nakoniec zamiešame aj tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme pri teplote 180 °C asi za 40 minút.

Puding zmiešame s cukrom, pridáme mlieko a uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť a pridáme mascarpone. Keď je cesto upečené, rozrežeme ho na 3 pláty, potrieme bielym  krémom.

Medzitým vyšľaháme šľahačku, pridáme cukor. Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme k nej maslo a kakao, necháme vychladnúť a primiešame k šľahačke. S týmto krémom potrieme vrch a boky zákusku. Vychladíme a môžeme krájať.