Mascarpone a čokoláda sú aj samé veľmi chutné, ale takto spolu tvoria dokonalú dvojicu!
Prísady:
- cesto:
- 6 vajec
- 6 pl hladkej múky
- 6 pl cukru
- 2 pl kakaového prášku
- 1 čl prášku do pečiva
Na biely krém:
- 1 bal. smotanového pudingového prášku
- 5 pl cukru
- 4 dl mlieka
- 30 dkg mascarpone
Na čokoládový krém:
- 10 dkg čokolády na varenie
- 1 čl masla
- 2 pl kakaového prášku
- 3 pl cukru
- 3 dl šľahačkovej smotany
Príprava:
Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Nakoniec zamiešame aj tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme pri teplote 180 °C asi za 40 minút.
Puding zmiešame s cukrom, pridáme mlieko a uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť a pridáme mascarpone. Keď je cesto upečené, rozrežeme ho na 3 pláty, potrieme bielym krémom.
Medzitým vyšľaháme šľahačku, pridáme cukor. Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme k nej maslo a kakao, necháme vychladnúť a primiešame k šľahačke. S týmto krémom potrieme vrch a boky zákusku. Vychladíme a môžeme krájať.