Ak ste v kuchyni začiatočníkov, alebo si len netrúfate na pečenie zložitých niekoľkoposchodových tort s vrstvami našľahaného krému, neznamená to, že nemôžete zvládnuť pripraviť vynikajúci tortu.
S tým správnym receptom je to možné! Vyskúšajte napríklad tento vynikajúci a jednoduchý recept na orechovú tortu, ktorú zvládnu bez problému upiecť aj začiatočníci. Môžete si zavolať na pomoc aj deti a užiť si pečenie spolu!
zloženie cesta
- 1 hrnček cukru
- 1 a pol hrnčeka vody
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 3 lyžice kakaového masla
- 4 lyžice oleja
- 1 esencie rumu
- 1 prášok do pečiva
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 100 g hrozienok
- 100 g drvených orechov
- 1 štipka soli
Zloženie čokoládovej polevy
- 6 lyžíc vody
- 6 lyžíc cukru
- 6 lyžíc oleja
- 2 lyžice kakaa
Príprava
Všetky zložky cesta dobre premiešajte. Plech vymažte olejom a vysypte ho múkou. Zmes nalejte do plechu a pečte v rúre 25 minút.
V prvých 15 minútach rúru neotvárajte. Nechajte tortu vychladnúť a potom zahrejte všetky zložky na prípravu polevy v hrnci. Akonáhle sa spoja, natrite polevu na povrch torty a nechajte ho vychladnúť pred podávaním.