Prekladané mäso na mexický spôsob. Idú doňho len samé „fajnové veci

 

 

Prísady:

 

  • 0,5 kg mletého mäsa
  • 250 g ryže
  • malé balenie mrazenej mexickej zeleniny
  • 1 balenie mexického korenia
  • 375 g kyslej smotany
  • 1 cibuľa
  • soľ, paprika, čierne korenie
  • syr podľa chuti

 

Príprava:

Ryžu uvarím klasickým spôsobom len pridám do vody vegetu. Medzi tým na lyžičke masle udusím zeleninu a osobitne v inom hrnci udusím mäso na cibuli.

 

Mäso ochutím mexickým korením, soľou, paprikou a korením, podlejem 1,5 dl vody a nechám dusiť.

Sklenú misu potriem maslom, nasypem uvarenú ryžu, posypem čiernym korením, navrstvím udusenú zeleninu (dve lyžice zeleniny odložím nabok) a nakoniec mäso. Odloženú zeleninu zmiešam s kyslou smotanou, osolím a okorením.

Touto zmesou potriem vrch a posypem strúhaným syrom.

Pečiem v predhriatej rúre kým sa vrch neupečie do červena.

Dobrú chuť prajem!

 

Tip:

Keď som to piekla prvý krát, celá rodina nedočkavo čakala čo to bude. Nakoniec to dopadlo tak dobre, že si každý nabral ešte raz a tak sme ešte v ten večer dojedli celú misu mexického mäsa.

Back To Top