Prísady:
- 0,5 kg mletého mäsa
- 250 g ryže
- malé balenie mrazenej mexickej zeleniny
- 1 balenie mexického korenia
- 375 g kyslej smotany
- 1 cibuľa
- soľ, paprika, čierne korenie
- syr podľa chuti
Príprava:
Ryžu uvarím klasickým spôsobom len pridám do vody vegetu. Medzi tým na lyžičke masle udusím zeleninu a osobitne v inom hrnci udusím mäso na cibuli.
Mäso ochutím mexickým korením, soľou, paprikou a korením, podlejem 1,5 dl vody a nechám dusiť.
Sklenú misu potriem maslom, nasypem uvarenú ryžu, posypem čiernym korením, navrstvím udusenú zeleninu (dve lyžice zeleniny odložím nabok) a nakoniec mäso. Odloženú zeleninu zmiešam s kyslou smotanou, osolím a okorením.
Touto zmesou potriem vrch a posypem strúhaným syrom.
Pečiem v predhriatej rúre kým sa vrch neupečie do červena.
Dobrú chuť prajem!
Tip:
Keď som to piekla prvý krát, celá rodina nedočkavo čakala čo to bude. Nakoniec to dopadlo tak dobre, že si každý nabral ešte raz a tak sme ešte v ten večer dojedli celú misu mexického mäsa.