Prísady:
- 60 dkg pliecka
- 60 dkg údeného zadného kolena
- 25 dkg údeného stehna (šunka)
- 3 cibule
- 2 pl masti
- soľ podľa chuti
- čierne korenie
- mletá rasca
- 50 dkg tvarohu
- 30 dkg hladkej múky
- 8 pl krupice
- 5 vajec
- 1 bal. sušeného kôpru
- soľ podľa chuti
Príprava:
Cibuľu a údené mäso nakrájam a dám na masť opiecť.
Nakrájam aj koleno a pliecko.
Koleno pridám ku cibuľovému základu, okorením, soľ pridám len ak je potrebné, lebo údené je slané. Neskôr pridám aj pliecko a uvarím na hotovo.
Medzitým si pripravím halušky.
Tvaroh, múku, vajíčka, krupicu, kôpor a soľ dôkladne premiešam a nechám stáť.
Halušky uvaríme vo vriacej vode. Ja to robím tak aby mäso bolo naraz hotové s haluškami.