PRÍSADY:
- väčšie kuracie prsia
- stredne veľká cibuľa
- 20 dkg ananásového kompótu + na zdobenie
- 1-1,5 dl kyslej smotany
- 2 žĺtky
- 1 zväzok petržlenovej vňate
- 2-3 pl strúhanky
- 5 dkg masla
- 3 pl oleja
- soľ
- korenie
- korenie na kuracie mäso
Ananás scedíme a nakrájame ich na drobné kusy. Petržlenovú vňať tiež nakrájame nadrobno. Prsia prerežeme v strede napol. Obe kusy osolíme, okoreníme.
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zložíme z ohňa a pridáme ananás, kyslú smotanu a žĺtka. Ochutíme soľou a korením, pridáme vňať a toľko strúhanky aby sme dostali hustú hmotu.
Kuracie prsia prudko opražíme na oleji a poukladáme ich do ohňovzdornej misy. Zakryjeme ananásovou zmesou. Na začiatku ich necháme prikryté aby mäso zmäklo, na konci pečenia odstránime vrch a upečieme do zlata.
Podávame s ananásovým kompótom!