Kuracie prsia s ananásom. Netradičný recept, ktorý je tak chutný že ho zje skoro každý

PRÍSADY:

  • väčšie kuracie prsia
  • stredne veľká cibuľa
  • 20 dkg ananásového kompótu + na zdobenie
  • 1-1,5 dl kyslej smotany
  • 2 žĺtky
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 2-3 pl strúhanky
  • 5 dkg masla
  • 3 pl oleja
  • soľ
  • korenie
  • korenie na kuracie mäso

Ananás scedíme a nakrájame ich na drobné kusy. Petržlenovú vňať tiež nakrájame nadrobno. Prsia prerežeme v strede napol. Obe kusy osolíme, okoreníme.

Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zložíme z ohňa a pridáme ananás, kyslú smotanu a žĺtka. Ochutíme soľou a korením, pridáme vňať a toľko strúhanky aby sme dostali hustú hmotu.

Kuracie prsia prudko opražíme na oleji a  poukladáme ich do ohňovzdornej misy. Zakryjeme ananásovou zmesou. Na začiatku ich necháme prikryté aby mäso zmäklo, na konci pečenia odstránime vrch a upečieme do zlata.

Podávame s ananásovým kompótom!