Čokoládová a vanilková roláda zatieni všetky dezerty. Jedli by sme ju každý deň

Prísady:

  • 6 vajec (na jednu roládu)
  • 6 pl hladkej múky
  • 6 pl cukru

Príprava:

  1. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme na tuhú penu, po lyžičkách pridáme vyšľahané žĺtka s cukrom. Nakoniec pridáme múku po lyžičkách.
  2. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo môžeme ho vyložiť papierom na pečenie. V predhriatej rúre upečieme.
  3. Po upečení položíme cesto na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť.

Krémy:

Obe pudingy uvaríme podľa návodu, čokoládový aj vanilkový, do každého pridáme 5 dkg margarínu alebo masla a ešte horúce natierame na pláty a zrolujeme. Necháme vychladnúť. Vyšľaháme 4 dl smotany na šľahanie a rozdelíme na dve časti. Na čokoládovú roládu pridáme kakao do šľahačky. Potrieme roládu.