Tieto som doteraz nepiekla, ale viacerí to zdieľali na nástenkách tak som to musela vyskúšať aj ja. Chutili každému, naozaj to bol skvelý nápad!
Prísady:
Na cesto
- 80 dkg hladkej múky
- 1 dl oleja
- ½ l mlieka
- droždie
- 2 čl soli
- 1 čl cukru do mlieka s droždím
Príprava:
Plnka: 20 dkg oravskej slaniny, 3 žĺtka, 20 dkg strúhaného syra, 1 margarín, 1 pl soli!
Cesto potrieme plnkou a zrolujeme. Rúru zohrejeme na 180°C a upečieme pagáče do červena. Môžete podávať, niektorí majú radšej keď ostanú bledšie, vtedy ich treba vybrať skôr z rúry. Čas pečenia je asi 25 minút.
Vrch môžete posypať sezamovými semiačkami alebo rascou!