Vyprážaná krupicová kaša, ešte som o tom ani nepočula, ale keď som ochutnala nemala som slov!

Zatiaľ som to nikdy nerobila, ale dnes som ten recept vyskúšala a bola som milo prekvapená, chutil výborne :-). Mala som len kúsok strúhanky, takže ostatné som vyprážala len vo vajíčku. Doporučujem všetkým, ktorý to ešte neskúšali.

Prísady:

  • Nahusto uvarená krupicová kaša
  • hladká múka
  • vajíčka
  • strúhanka

na vrch: kakao, práškový cukor, lekvár, kto čo má rád.

Príprava:

Hustú krupicovú kašu uvaríme klasickým spôsobom, vylejeme na plech alebo na tácku a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí ju nakrájame na kocky a každú kocku vypražíme. Obalíme múkou, vajíčkom a strúhankou. Vyprážame na horúcom oleji. Hotové kocky posypeme podľa chuti práškovým cukrom, kakaom alebo potrieme lekvárom. (ja som pridala do vajíčka vanilkový cukor). Aj s lekvárom sú výborné.

Recept od Janky Sadlovej

Back To Top