Na prvé narodeniny svojej dcérke som upiekla šachovnicovú tortu. Mala u nás veľký úspech a príprava nebola vôbec zložitá.
Prísady
na korpus:
6 vajec
štipka soli
6 pl cukru
6 pl hladkej múky
6 pl kakaa
1 čl prášku do pečiva
vanilková aróma
Vajíčka rozdelíme a bielka vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtky vymiešame s cukrom kým nevyblednú, pridáme vanilkovú arómu, múku, kakao a prášok do pečiva. Na koniec opatrne primiešame pevnú penu z bielkov. 180°C, 25 min. Potrebujeme 3 korpusy.
Plnka:
450 g tvarohu
1 dl mlieka
250 g mascarpone
200 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
kôra a šťava z 1 citróna
2 bal. želatiny v prášku
5 dl rastlinnej smotany na šľahanie
Jeden korpus necháme celý, ďalšie dva nakrájame na kolieska pomocou tanierikov v 3 rozličných rozmeroch. Začneme celým plátom, potrieme krémom, druhú vrstvu už ukladáme striedavo, krém – koliesko – krém – koliesko. Tretia vrstva bude opačne koliesko – krém – koliesko – krém.