Nechápala som, prečo kamarátka pridáva do práčky mleté korenie – TU JE DÔVOD, prečo

Už sa asi každému z nás stala nepríjemná situácia, že si z práčky vytiahol bielizeň inej farby, ako bola tá pôvodná. Hoci existuje mnoho spôsobov, ako zachovať na oblečení bielu farbu, informácii o uchovaní pôvodnej farby je už pomenej.

одежда после стирки покрасилась

Ponúkame vám 5 jednoduchých trikov, s ktorými zachováte farbu oblečenia aj po vypratí! Nemusíte si kupovať žiadne špeciálne prostriedky, pretože príroda nám ponúka niekoľko tajomstiev.

одежда окрасилась после стирки что делать

  1. Čierne korenie

Pridajte 1 ČL čierneho korenia spolu s pracím práškom alebo gélom. Nasypte ho do oblasti pre oplachovanie a nie priamo k prípravkom na pranie.

Korenie zbaví vášho oblečenia zvyškov z pracieho prostriedku. Spravidla sa jedná o jeden z hlavných dôvodov, prečo oblečenie stráca po vypraní farbu.

как восстановить цвет одежды после стирки

  1. Soľ

Nasypte do práčky pár čajových lyžičiek a budete prekvapení! Soľ zamedzuje prilepovaniu mydla k vláknam, čo umožní vášmu oblečeniu zažiariť. Tento trik taktiež zanechá farbu aj na novom oblečení. Rozrieďte si soľ v studenej vode a namočte do nej nové oblečenie na 30 minút.

как восстановить белый цвет одежды после стирки

  1. Ocot

Ocot dokáže zaručiť maximálnu stálofarebnosť vášho oblečenia. Okrem toho, odstraňuje zvyšky mydla a funguje ako prírodná aviváž.

Skúste pridať 1 šálku octu do bielizne a nebojte sa, zápach pominie keď sa všetko vysuší.

как сохранить цвет одежды при стирке

  1. Citrón

Ak sa aj napriek všetkému obávate octového zápachu, vymeňte ho za citrónovú šťavu. Nielen, že pomôže zachovať tú správnu farbu oblečenia, ale dodá mu príjemnú sviežu vôňu.

как сохранить черный цвет одежды

  1. Káva

Nikdy by som nepovedala, že káva a čierny čaj sú skvelými pomocníkmi v boji za zachovanie farieb. Tento tip sa však vzťahuje len na veci v čiernej farbe! Uvarte si dve šálky kávy alebo čierneho čaju a vylejte ich priamo do bubna. Buďte však opatrní a uistite sa, že sa v práčke nachádza len čierne oblečenie. Odevy inej farby by sa museli opäť prepierať.

как сохранить белый цвет одежды

Udržiavať farbu oblečenia dokáže aj kyselina citrónová, zemiakový škrob a nastrúhané mydlo. Zmiešajte si 1 PL z každej ingrediencie, pridajte 1 ČL soli a trochu vody, aby vám vznikla kaša. Naneste zmes na škvrny a nechajte pôsobiť 12 hodín. Potom oblečenie vyperte.

S dodržiavaním jednoduchých trikov sa už nemusíte báť, že vám vaše veci rýchlo vyblednú. Ukážte sa v lete so žiarivými farbami! Nezabudnite sa o tieto zaujímavé tipy podeliť aj s vaši