Palacinkový koláč je pomerne jednoduchý na prípravu a hneď po ochutnaní si ho určite pridáte do zoznamu vašich obľúbených dezertov.
Doprajte si toto potešenie a nevynechajte z toho ani vašu rodinu!
Ingrediencie
- 250 ml mlieka
- 70 ml slnečnicového oleja
- 160 g hladkej múky
- 300 g cukru
- 2 vajcia
- 100 g mliečnej čokolády
- 10 g vanilkového cukru
- 1/2 ČL soli
- 110 ml vody
- 1 kg jahôd
- 500 ml smotany
Postup:
- Metličkou si vymiešajte vajcia spolu s cukrom a pridajte k tomu horúcu vodu.
- Nalejte do zmesi studené mlieko, pridajte 80 g cukru a olej. Postupne prisypávajte múku a vymiešajte cesto.
- Na horúcej panvici si pripravte z cesta palacinky – malo by vám vyjsť približne 15 kusov.
- Pomocou mixéra na šľahanie si vyšľahajte smotanu s vanilkovým cukrom a 200 g obyčajného cukru.
- Jahody si nakrájajte na polovicu, poukladajte ich na každú palacinku, posypte cukrom a zrolujte.
- Vytvorte si z palacinkových roliek navrstvený domček. Spodná vrstva – 5 palaciniek, ďalšia vrstva – 4 palacinky až kým nedôjdete k 1 palacinke. Každú vrstvu potrite smotanovým krémom.
- Na vrch dajte zvyšný krém, jahody a nastrúhanú mliečnu čokoládu.
zdroj:sovkusom.ru