Fašírky sú v každej domácnosti obľúbeným jedlom, ktoré sa z času na čas vracia na naše stoly. Ak si doteraz nevedel ako sa pripravujú, tak tento recept ti pomôže aby si ich ľahko vedel pripraviť!
Prísady / 4 porcie:
- 60 dkg mletého bravčového mäsa
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 vajíčka
- 2 pl mletej papriky
- 1 žemľa
- 1 dl mlieka
- čierné mleté korenie
- soľ podľa chuti
Na pečenie:
- 3 dlslnečnicového oleja
Postup:
- Cibuľu nastrúháme na hrubom strúhadle, pridáme k mletému mäsu, pretlačíme cesnak a primiešame.
- Pridáme dve vajíčka.
- Pridáme soľ, korenie a papriku.
- Žemľe nakrájáme na kocky a zaleje ich mliekom. Nasiaknuté žemle pridáme k mäsu a dôkladne premiešame.
- Vytvarujeme vašírky a vyprážáme ich na oleji.