Recept na ktorý sa už skoro zabudlo. Sedliacke fašírky, ktoré sú vláčne a vydržia niekoľko dní

Fašírky sú v každej domácnosti obľúbeným jedlom, ktoré sa z času na čas vracia na naše stoly. Ak si doteraz nevedel ako sa pripravujú, tak tento recept ti pomôže aby si ich ľahko vedel pripraviť!

 

Prísady / 4 porcie:

  • 60 dkg mletého bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 vajíčka
  • 2 pl mletej papriky
  • 1 žemľa
  • 1 dl mlieka
  • čierné mleté korenie
  • soľ podľa chuti

 

Na pečenie:

  • 3 dlslnečnicového oleja

 

Postup:

  1. Cibuľu nastrúháme na hrubom strúhadle, pridáme k mletému mäsu, pretlačíme cesnak a primiešame.
  2. Pridáme dve vajíčka.
  3. Pridáme soľ, korenie a papriku.
  4. Žemľe nakrájáme na kocky a zaleje ich mliekom. Nasiaknuté žemle pridáme k mäsu a dôkladne premiešame.
  5. Vytvarujeme vašírky a vyprážáme ich na oleji.