11 trikov, ako v reštauráciách udržia ovocie a zeleninu čerstvú po dlhú dobu. TOTO používam aj doma

Často sa vám stáva, že sa pozriete do chladničky a niektoré potraviny sa začínajú kaziť alebo už sú pokazené? Aby ste tomu predišli, zhromaždili sme pre vás niekoľko tipov, ako zbytočne nevyhadzovať zeleninu a ovocie do koša.

  1. Paprika

Skúsení kuchári vedia, že je potrebné, aby bol každý kúsok zeleniny zabalený do papierovej/látkovej utierky.

как спасти свою жизнь

  1. Jahody

Skladovanie jahôd v chladničke sa príliš nelíši od papriky. Samozrejme, nemusíte zabaľovať každý kus do papierovej utierky, no stačí ak poukladáte pár obrúskov na dno nádoby s jahodami. Ak sa chystáte urobiť lahodný dezert, skladujte jahody v kartónovom zásobníku na vajíčka. Tento trik vám pomôže udržať jahodám dokonalý vzhľad!

как спасти свою жизнь

  1. Baklažán

Táto zelenina je citlivá na zmeny teploty a svetla. Preto je potrebné, aby ste ho uložili do chladničky a prikryli hrubšou tkaninou. Baklažán si zachováva sviežosť nie dlhšie ako jeden mesiac, potom stráca svoju vlhkosť.

как спасти свою жизнь

  1. Uhorky

Uhorky môžete bez problémov skladovať po dobu 3-4 dní. Aby sa zvýšila ich životnosť až na 10 dní, vložte ich do plastového vrecka (neuzatvárajte ho) a prikryte ho vlhkou gázou. Bez ohľadu na to, ako budete zeleninu skladovať, je potrebné raz za 3 dni skontrolovať a odstrániť prípadné nevyhovujúce uhorky.

как спасти свою жизнь

  1. Paradajky

Mali by sa skladovať pri zelenine. Uložte ich odrezkami nahor a každú vrstvu prekryte papierom na pečenie. Týmto spôsobom im zabezpečíte o 10 dní dlhší život.

как спасти свою жизнь

  1. Mrkva

Predlžte mrkve životnosť až o 14 dní s pomocou obyčajnej vody! Naplňte si nádobu vodou a vložte do nej umytú mrkvu. Potom ju používajte podľa potreby.

как спасти свою жизнь

  1. Reďkev

Pripravte si čistú sklenenú nádobu s plastovým vekom a trochou vody. Do 2 PL vody umiestnite zeleninu a zatvorte nádobu. Takto predĺžite čerstvosť reďkovky až o 7 dní.

как спасти свою жизнь

  1. Avokádo

Ak ste si zakúpili nezrelé avokádo, dajte ho do papierového vrecka a nechajte dozrieť pri izbovej teplote niekoľko dní. Keď dozreje, preložte ho do uzatvárateľného vrecúška a dajte do chladničky.

как спасти свою жизнь

  1. Špargľa

Čerstvú špargľu dajte do pohára s vodou a potom do chladničky.

как спасти свою жизнь

  1. Brokolica

Táto zelenina miluje vlhkosť. Pomestite čerstvú brokolicu do vody a prikryte vlhkým uterákom. Nezabúdajte vodu pravidelne meniť!

как спасти свою жизнь

  1. Zelerové stonky

Udržujte ich v chladničke zabalené v alobale.

как спасти свою жизнь

Máte aj vy nejaké tipy? Podeľte sa o nich v komentároch!

zdroj: takprosto.cc

Back To Top