Toto sa stane s vašim telom, ak budete jesť uhorky každý deň. Táto informácia mi vyrazil dych!

Predpokladá sa, že všetky druhy ovocia a zeleniny by sa mali jesť iba čerstvé. Po tepelnom spracovaní obsahujú len stotinu vitamínov a minerálov, čo znamená, že už nie sú prospešné tak, ako predtým. Nakladané uhorky však dokážu túto teóriu vyvrátiť. V nasledujúcom článku sa dozviete dôvody, prečo by ste ich mali konzumovať bez pochybností a ako vplývajú na vaše zdravie.

 

  1. Aktivujú tráviaci systém

Kyslé uhorky sú bohaté na vlákninu. Prispievajú k revitalizácii tráviacej sústavy a lepšie prechádzajú tráviacim traktom. Okrem toho, podporujú rýchlejšie chudnutie. Prekvapení? My tiež!

соленые огурцы для пищеварения

  1. Predchádzajú rakovine

Akákoľvek zeleninová zmes, vrátane kyslých uhoriek je skvelým zdrojom pre alkalizáciu tela. Zatiaľ, čo si vychutnávate tento chrumkavý produkt, on tlmí rast nebezpečných buniek a má protirakovinové účinky.

https://www.instagram.com/p/CAXL6hsn5Pm/

  1. Riadia vznik črevných mikróbov

Pri procese fermentácie sa vytvára kyselina mliečna. Takto do nášho tela prináša prospešné baktérie znižujúce hladinu tuku v krvi. Výsledkom je výrazne zníženie krvného tlaku.

https://www.instagram.com/p/B162GCQiLXE/

  1. Odstraňujú toxíny

Kyslé uhorky vám pomôžu zbaviť sa zlého cholesterolu a podporujú rýchle trávenie proteínov.

соленые огурцы выводят шлаки

  1. Obohatené o vitamíny

Hoci je známe, že vitamín C obsahujú najmä oranžové a žlté produkty, v kyslých uhorkách o neho tiež nie núdza. Ak sú vaše svaly napäté alebo ste príliš unavený, zjedzte pár uhoriek.

 

Pozitívne účinky majú nielen samotné uhorky ale aj nálev, v ktorom sa nachádzajú. Je nasýtený šťavou zo zeleniny, esenciálnymi olejmi korenia a enzýmami. Taktiež obsahuje draslík, ktorý je známy pre uľahčenie stavu po prehýrenej noci. Ľudia s ochorením obličiek a tiež tehotné ženy by si mali dopriať kyslé uhorky pokojne aj vo väčšom množstve.

Zdieľajte tieto informácie aj s vašimi priateľmi!

zdroj:sovkusom.ru

Back To Top