Predpokladá sa, že všetky druhy ovocia a zeleniny by sa mali jesť iba čerstvé. Po tepelnom spracovaní obsahujú len stotinu vitamínov a minerálov, čo znamená, že už nie sú prospešné tak, ako predtým. Nakladané uhorky však dokážu túto teóriu vyvrátiť. V nasledujúcom článku sa dozviete dôvody, prečo by ste ich mali konzumovať bez pochybností a ako vplývajú na vaše zdravie.
- Aktivujú tráviaci systém
Kyslé uhorky sú bohaté na vlákninu. Prispievajú k revitalizácii tráviacej sústavy a lepšie prechádzajú tráviacim traktom. Okrem toho, podporujú rýchlejšie chudnutie. Prekvapení? My tiež!
- Predchádzajú rakovine
Akákoľvek zeleninová zmes, vrátane kyslých uhoriek je skvelým zdrojom pre alkalizáciu tela. Zatiaľ, čo si vychutnávate tento chrumkavý produkt, on tlmí rast nebezpečných buniek a má protirakovinové účinky.
https://www.instagram.com/p/CAXL6hsn5Pm/
- Riadia vznik črevných mikróbov
Pri procese fermentácie sa vytvára kyselina mliečna. Takto do nášho tela prináša prospešné baktérie znižujúce hladinu tuku v krvi. Výsledkom je výrazne zníženie krvného tlaku.
https://www.instagram.com/p/B162GCQiLXE/
- Odstraňujú toxíny
Kyslé uhorky vám pomôžu zbaviť sa zlého cholesterolu a podporujú rýchle trávenie proteínov.
- Obohatené o vitamíny
Hoci je známe, že vitamín C obsahujú najmä oranžové a žlté produkty, v kyslých uhorkách o neho tiež nie núdza. Ak sú vaše svaly napäté alebo ste príliš unavený, zjedzte pár uhoriek.
Pozitívne účinky majú nielen samotné uhorky ale aj nálev, v ktorom sa nachádzajú. Je nasýtený šťavou zo zeleniny, esenciálnymi olejmi korenia a enzýmami. Taktiež obsahuje draslík, ktorý je známy pre uľahčenie stavu po prehýrenej noci. Ľudia s ochorením obličiek a tiež tehotné ženy by si mali dopriať kyslé uhorky pokojne aj vo väčšom množstve.
Zdieľajte tieto informácie aj s vašimi priateľmi!
zdroj:sovkusom.ru