Ak máš doma zemiaky a syr, môžeš si pripraviť výborné jedlo. Ak si ho pripravíte takto, vaši hostia vás budú nosiť na rukách!

Z tohto množstva bude veľká porcia zemiakových fašíriek. Podávať ju môžete s cesnakom, smotanou ale hodia sa aj ku prívarkom. Fašírky môžete ochutiť cesnakom alebo ľubovoľnými bylinkami.

Prísady:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 vajíčka
  • 100 g tvrdého syra
  • soľ
  • korenie

 

Na obaľovanie:

  • 3 pl polohrubej múky
  • 3 pl strúhanky
  • 2 vajíčka
  • olej

 

Príprava:

 

Zemiaky očistíme, nakrájáme na plátky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme a rozpučíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibulu a nastrúhaný syr. Pridáme dve vajíčka a ochutíme soľou a korením. Ďalšie dve vajíčká vyšľaháme, zo zmesy vytvarujeme fašírky, obalíme ich v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážáme ich na horúcom oleji z oboch strán.