Z tohto množstva bude veľká porcia zemiakových fašíriek. Podávať ju môžete s cesnakom, smotanou ale hodia sa aj ku prívarkom. Fašírky môžete ochutiť cesnakom alebo ľubovoľnými bylinkami.
Prísady:
- 1 kg zemiakov
- 1 cibuľa
- 2 vajíčka
- 100 g tvrdého syra
- soľ
- korenie
Na obaľovanie:
- 3 pl polohrubej múky
- 3 pl strúhanky
- 2 vajíčka
- olej
Príprava:
Zemiaky očistíme, nakrájáme na plátky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme a rozpučíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibulu a nastrúhaný syr. Pridáme dve vajíčka a ochutíme soľou a korením. Ďalšie dve vajíčká vyšľaháme, zo zmesy vytvarujeme fašírky, obalíme ich v múke, vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vyprážáme ich na horúcom oleji z oboch strán.