Smaragdová korytnačka – aj takto by sa dal nazvať nasledujúci recept, ktorý je skvelým riešením nielen na detskú oslavu. Príprava tohto dezertu vám nezaberie veľa času a môžete si byť istí, že jeho chuť bude jedinečná!
Všetky ingrediencie sú prírodného charakteru takže mamičky sa nemusia prítomnosti škodlivých farbív alebo konzervačných látok, ktoré ich deťom určite neprospejú.
Potrebujete
- 200 g smotany
- 1 vajce
- 450 g polohrubej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 400 g tvarohu
- 150 g jogurtu
- 200 g práškového cukru
- 1 banán
- 10 ks kivi
Postup
- Príprava dezertu by mala začať cestom. V hlbokej miske si zmiešajte smotanu a vajíčko, následne na to pridajte múku a prášok do pečiva. Vymieste si pevné cesto.
- Vzniknuté cesto si narežte na 8 rovnakých kúskov a vyvaľkajte ich.
- Vyvaľkané kúsky cesta si na chvíľu osmažte na panvici bez pridania akéhokoľvek tuku. Z každého kruhu si odrežte kus cesta tak, aby každý ďalší bol menší ako ten predchádzajúci o 1,5-2 cm.
- Na prípravu krému si zmiešajte tvaroh, jogurt, práškový cukor a roztlačený banán.
- Kivi si nakrájajte ta tenké plátky.
- Vytvorte si tortu v nasledujúcom poradí: cesto, krém, kúsky kivi.
- Vrch potrite krémom, dozdobte s kivi, aby vám z toho vznikla korytnačka a je to!
Prajeme vám dobrú chuť!
Nezabudnite sa o tento zaujímavý dezert podeliť aj s vašimi priateľmi na sociálnej sieti.
zdroj:takprosto.cc