Tento jednoduchý recept je vhodný na príležitosti, kedy sa k vám chystajú hostia, no vy viete, že už nemáte veľa času. Chcete si pripraviť niečo rýchle a chutne? Ste na správnom mieste!
Všetko, čo budete potrebovať, nájdete doma. Nemusíte tak ísť do obchodu a míňať svoj drahocenný čas.
Ingrediencie na cesto
- 4 vajíčka
- 200 g cukru
- 250 g jogurtu
- 9 polievkových lyžíc rastlinného oleja
- 320 g múky
- 1 balenie prášku na pečenie
Ingrediencie na plnku
- 1 kg jabĺk
- 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 3 polievkové lyžice krupice
- 200 g cukru (môžete dať viac alebo aj menej – podľa vašich preferencií)
- 1 čajová lyžička škorice
Postup
- Rozšľahajte si vajcia s cukrom, kým sa cukor celkom nerozpustí.
- Pridajte olej a jogurt, potom aj múku spolu s práškom na pečenie.
- Vytvorené cesto si rozdeľte na dve rovnaké polovice.
- Jednu časť vložte do formy na pečenie s rozmermi 25×35 cm. Dajte ju do rúry predhriatej na 190 stupňov a nechajte piecť približne 10 minút.
- Počas toho si nastrúhajte jablká, posypte ich cukrom, krupicou a škoricou.
- Vyberte formu z rúry, jablká rovnomerne naneste na takmer pripravené cesto. Druhú časť cesta položte na vrch jablkovej plnky.
- Nechajte piecť, kým koláč nenadobudne hnedastú farbu.
- Hotový koláč posypte práškovým cukrom, nechajte vychladnúť a môžete servírovať!
Vychutnajte si tento lahodný koláč s rodinou a priateľmi. Prajeme vám dobrú chuť!