Osviežujúce jahodové rezy, ktore sa doslova rozplývajú na jazyku. S týmto receptom máte úspech zaručený

Jemné piškóty, čerstvé jahody, čokoláda a ak máte radi, napríklad aj šľahačka. Tiež sa vám zbiehajú sliny? Pripravte si tieto vynikajúce jahodové rezy .

ingrediencie

piškótu

  • 4 vajcia
  • 15 dkg práškového cukru
  • 1/2 dcl oleja
  • 1 dcl teplej vody
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva

krém

  • 1/2 kg jahôd
  • 1 vanilkový puding
  • 25 dkg masla
  • 20 dkg práškového cukru

postup práce
Vajcia vyšľahajte s cukrom, pridajte olej, vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva. Plech vyložte papierom na pečenie (môžete len vymazať a vysypať múkou) a nalejte pripravené cesto.

Rúru vyhrejte na 175 ° C, opatrne vložte plech a pečte pomaly asi 45 minút (podľa výkonu vašej rúry). Po upečení nechajte vychladnúť. Medzi tým si pripravte krém.

Rada
Prvých 30 minút rúru vôbec neotvárajte – piškóta by klesla!

krém
Jahody rozmixujte, premiešajte s pudingovým práškom a dajte variť ako bežný puding. Maslo vymiešajte s cukrom a postupne pridávajte vychladnutú jahodovou zmes.

Na vychladnutý piškótu natrite pripravený krém a môžete ich poliať čokoládou alebo poklást jahodami a zaliať želatínou. Dobrú chuť.

Želáme dobrú chuť 🙂