Jemné piškóty, čerstvé jahody, čokoláda a ak máte radi, napríklad aj šľahačka. Tiež sa vám zbiehajú sliny? Pripravte si tieto vynikajúce jahodové rezy .
ingrediencie
piškótu
- 4 vajcia
- 15 dkg práškového cukru
- 1/2 dcl oleja
- 1 dcl teplej vody
- 20 dkg polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
krém
- 1/2 kg jahôd
- 1 vanilkový puding
- 25 dkg masla
- 20 dkg práškového cukru
postup práce
Vajcia vyšľahajte s cukrom, pridajte olej, vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva. Plech vyložte papierom na pečenie (môžete len vymazať a vysypať múkou) a nalejte pripravené cesto.
Rúru vyhrejte na 175 ° C, opatrne vložte plech a pečte pomaly asi 45 minút (podľa výkonu vašej rúry). Po upečení nechajte vychladnúť. Medzi tým si pripravte krém.
Rada
Prvých 30 minút rúru vôbec neotvárajte – piškóta by klesla!
krém
Jahody rozmixujte, premiešajte s pudingovým práškom a dajte variť ako bežný puding. Maslo vymiešajte s cukrom a postupne pridávajte vychladnutú jahodovou zmes.
Na vychladnutý piškótu natrite pripravený krém a môžete ich poliať čokoládou alebo poklást jahodami a zaliať želatínou. Dobrú chuť.
Želáme dobrú chuť 🙂