Pripravujem to často lebo je jednoduché na prípravu a chutí výborne. Stačí ak tomu pripravíte chutnú zemiakovú kašu a obed je hotový!
Prísady:
- 1 kolienko, 1,2 – 1,5 kg (neúdené)
- 1 cibuľa
- 1 pl medu
- 6 pl oleja
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 bobkový list
- 1 čl vegety
- soľ
- čierne korenie
Príprava:
Kolienko umyjeme a vložíme do hrnca spolu s očistenou cibuľou. Prilejeme toľko vody aby kolienko bolo zakryté, osolíme a pridáme aj bobkový list. Zakryjeme a varíme 1 hodinu. Do medu primiešáme roztlačený cesnak, soľ, korenie a vegetu.
Uverené koleno vyberieme z vody, necháme chvíľu chladnúť a potrieme medovou omáčkou. Preložíme koleno do ohňovzdornej misy a pečieme na 180°C 15 minút, potom otočíme a pečieme ďalších 15 minút.