Cesnakovo medové kolienko, s takouto dobrotou bude ľahké očariť rodinu!

Pripravujem to často lebo je jednoduché na prípravu a chutí výborne. Stačí ak tomu pripravíte chutnú zemiakovú kašu a obed je hotový!

Prísady:

  • 1 kolienko, 1,2 – 1,5 kg (neúdené)
  • 1 cibuľa
  • 1 pl medu
  • 6 pl oleja
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 1 čl vegety
  • soľ
  • čierne korenie

Príprava:

Kolienko umyjeme a vložíme do hrnca spolu s očistenou cibuľou. Prilejeme toľko vody aby kolienko bolo zakryté, osolíme a pridáme aj bobkový list. Zakryjeme a varíme 1 hodinu. Do medu primiešáme roztlačený cesnak, soľ, korenie a vegetu.

Uverené koleno vyberieme z vody, necháme chvíľu chladnúť a potrieme medovou omáčkou. Preložíme koleno do ohňovzdornej misy a pečieme na 180°C  15 minút, potom otočíme a pečieme ďalších 15 minút.