Jabĺk sa tento rok vďaka teplej jari a letu urodilo naozaj veľa. To je dobrá správa pre každého milovníka tohto okrúhleho a veľmi zdravého ovocia. Ak nemáte radi surové jablká, skúste ich v koláči!
Skvelú príležitosť Vám predkladá napríklad tento jednoduchý recept. Spotrebujete úrodu a ešte si môžete spolu s rodinou vychutnať ľadovú kávu ak nej kúsok tohto vynikajúceho koláča s jablkami a krémom.
zloženie
- 2 hrnčeky hladkej múky
- Pol hrnčeka vody
- 150 g masla
- 0,5 lyžičky prášku na pečenie zmiešaného s octom
- 1 kg jabĺk
zloženie krému
- 1 hrnček kyslej smotany
- 1 hrnček cukru
- 1 vajce
- 2 lyžice múky
Príprava
Zmiešajte múku s maslom, pridajte vodu a prášok na pečenie. Premiešajte cesto a akonáhle prestane lepiť, navrstvite ho do vymastenej formy. Na cesto položte bohatú vrstvu olúpaných a nakrájaných jabĺk.
Zmiešajte za pomoci robotov všetky ingrediencie krému a rozprestrite ho na plátky jabĺk.
Pečte koláč v rúre pri 200 stupňoch po dobu 40 až 45 minút. Po vychladnutí ho posypte práškovým cukrom.