Leto nemôže uplynúť bez cesnakovo cuketovej torty! Je tak super, že ju budete vyjedať z panvice

Chceli by ste prekrapiť rodinu nejakým špeciálným jedlom? Vyskúšaj recept ktorý vám teraz ukážeme, je vhodný ako predjedlo, ľahko sa pripravuje, vyzerá úžasne a chutí výborne. Na odmeranie múky sme použili 2,5 dl hrnček.

Prísady:

  • 2 ks cukiet
  • 3 vajíčka
  • ½ hrnčeka hladkej múky
  • 2 paradajky
  • 150 g majonézy
  • kôpor
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 30 g tvrdého syra
  • soľ
  • korenie podľa chuti
  • olej

Príprava:

Cukety nastrúhame a zbavíme šťavy ktorú pustila.

Osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka a múku a premiešame. Musíme dostať cesto podobné ako na palacinky.

Zohrejeme olej a vypražíme cuketové placky. Opekáme z oboch strán a necháme vychladnúť.

Pripravíme si plnku: Pretlačený cesnak a najemno nakrájaný kôpor zmiešame s majonézou. Paradajky nakrájáme na tenké plátky.

Poskladajme si cuketovú tortu:  Cuketový plát potrieme majonézovou plnkou, poukladáme naň paradajky a takto vrstvíme. Vrchný plát potrieme majonezovou plnkou, zdobíme paradajkami a strúhaným syrom.

Vložte tortu chladničky aby sa spojili chuťe. Dobrú chuť!