Chceli by ste prekrapiť rodinu nejakým špeciálným jedlom? Vyskúšaj recept ktorý vám teraz ukážeme, je vhodný ako predjedlo, ľahko sa pripravuje, vyzerá úžasne a chutí výborne. Na odmeranie múky sme použili 2,5 dl hrnček.
Prísady:
- 2 ks cukiet
- 3 vajíčka
- ½ hrnčeka hladkej múky
- 2 paradajky
- 150 g majonézy
- kôpor
- 6 strúčikov cesnaku
- 30 g tvrdého syra
- soľ
- korenie podľa chuti
- olej
Príprava:
Cukety nastrúhame a zbavíme šťavy ktorú pustila.
Osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka a múku a premiešame. Musíme dostať cesto podobné ako na palacinky.
Zohrejeme olej a vypražíme cuketové placky. Opekáme z oboch strán a necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku: Pretlačený cesnak a najemno nakrájaný kôpor zmiešame s majonézou. Paradajky nakrájáme na tenké plátky.
Poskladajme si cuketovú tortu: Cuketový plát potrieme majonézovou plnkou, poukladáme naň paradajky a takto vrstvíme. Vrchný plát potrieme majonezovou plnkou, zdobíme paradajkami a strúhaným syrom.
Vložte tortu chladničky aby sa spojili chuťe. Dobrú chuť!