Cordon Bleu už pozná snáď každý. Vynikajúca kombinácia jemného kuracieho mäsa, šunky a jemného syra. To všetko zabalené v chrumkavom vyprážanom cestíčku. S vhodnou prílohou sa jedná o vynikajúce jedlo.
S letom však veľa ľudí vyhľadáva ľahšie alternatívy klasických jedál a tu môže byť problémom napríklad práve úprava vyprážaním. Vyskúšajte si preto pripraviť tento recept na pečené Cordon Bleu!
zloženie
- 4 kuracie filety (asi 800 g)
- čierne korenie
- 3 čajové lyžičky Podravka
- 200 ml vody
- 2 lyžice rozpusteného masla (25 g)
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ čajovej lyžičky oregana
- 4 polievkové lyžice varenej šunky (100 g)
- 4 plátky syra (100 g)
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 80 g strúhanky
- 2 lyžičky sladkej papriky
- 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
Príprava
Kuracie mäso naklepte a posypte jednou lyžicou Podravky.
Vložte mäso do vody, pridajte zvyšnú Podravku, rozpustené maslo, cesnak, oregano a niekoľko minút povarte.
Zmiešajte strúhanku, papriku a parmezán.
Do kuracieho mäsa pridajte šunku, syr a zabaľte, zaistite špáradlami.
Ponorte mäso najskôr do kvapalnej zmesi a obaľte v zmesi strúhanky. Poskladajte mäso do plechu a potrite ho olivovým olejom.
Zalejte zvyšnou šťavou a pečte pri 200 stupňoch 45 minút.
Podávajte s vhodnou prílohou.