Blesková večera alebo obed: Plnené zemiakové klobásy s hubami zachutia každému

Domáce zemiakové klobásky sú známe v mnohých svetových kuchyniach východnej Európy. Je jasné, že každá krajina má svoj vlastný, špecifický recept, podľa ktorého si pripravuje túto lahodnú delikatesu. Podstatou však je, aby boli bravčové vnútornosti zmiešané so zemiakmi, alebo zemiaky zmiešané s mäsom.

колбаски

Taktiež by ste nemali zabudnúť ani na cibuľu, ktorá uchováva zemiakom tú správnu farbu. Nakrájané či nastrúhane zemiaky rýchlo stmavnú a šťava z cibule tomuto procesu zabraňuje.

Potrebujete

  • 1,5 kg zemiakov

  • 250 g hovädzieho mäsa (brisket, bôčik, slanina)

  • 300 g šampiňónov

  • 2 cibule

  • 3 m črievka na klobásy

  • 2-3 PL rastlinného oleja

  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Črievka si dôkladne umyte.

    оболочка

  2. Očistené zemiaky si nastrúhajte na strúhadle.

    картофель

  3. Cibuľku si orestujte na panvici.

    лук

  4. Huby a bôčik si nakrájajte na menšie kúsky, pridajte ich k cibuli a povarte až kým nebudú úplne hotové.

    грудинка

  5. Všetky ingrediencie si zmiešajte a môžete začať s plnením čriev. Konce zaviažte a nezabudnite urobiť pár dierok na každej klobáse.

    начинили оболочку

  6. Zemiakové klobásky dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov po dobu 40-50 minút.

  7. Prajeme vám dobrú chuť!

    готовые колбаски

Ako prílohu môžete zvoliť tekvicu, zemiaky pečené v rúre alebo niečo zdravšie, v podobe zeleninového šalátu. Nezabudnite ani na kyslú smotanu, ktorá celému pokrmu dodá tú správnu chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho aj s vašimi priateľmi na sociálnej sieti!

zdroj:takprosto.cc

Back To Top