Ak más rada domáce zákusky musíš poznať aspon 2-3 druhy plniek aby si nemusela napĺňať zákusky pudingom. V nasledujúcich riadkoch vám predstavíme 8 ľahko pripraviteľných a chutných krémov.
- Klasický varený krém
Prísady:
- 500 ml mlieka
- 200 g cukru
- 1 čajová lyžička vanilky
- 50 g hladkej múky
- 4 žĺtky
Príprava:
- Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkou a múkou.
- Mlieko necháme zovrieť a primiešame žĺtkovú zmes.
- Miešame kým nám nezhustne.
- Maslový krém
Prísady:
- 200 g masla
- 4 vajíčka
- 1 hrnček cukru
- 100 g práškového cukru
- 1-2 kvapky vanilky
Príprava:
- V hrnci z hrubším dnom zmiešame cukor s vajíčkami.
- Začneme zohrievať a neustále miešame kým nezačne hustnúť.
- Odstavíme a necháme vychladnúť.
- V miske vymiešame maslo izbovej teploty s práškovým cukrom. Môžeš sa použiť mixer na stredne rýchlých otáčkách.
- Nakoniec zmiešame žĺtkovú hmotu s maslom a pridáme vanilku. Odložíme do chladničky.
3. Vajíčkový, zahustený mliečný krém.
Prísady:
- 200 g masla izbovej teploty
- 100 g zahusteného mlieka
- 2 žĺtky
- vanilka
Príprava:
- Maslo vymiešame so zahusteným mliekom a po jednom pridávame žĺtky.
- Miešame pokial nedostaneme hustú hmotu. Podľa chuti pridávame vanilku.
4. Maslový krém so zahusteným mliekom
Prísady:
- 1 plechovka zahusteného mlieka
- 1 celé maslo
Príprava:
- Vyšľaháme maslo so zahusteným mliekom s mixérom na stredne rýchlých otáčkách.
- Hotový krém vložíme do chladničky.
5. Krupicový krém
Prísady:
- 0,5 hrnčeka mlieka
- 1 Pl krupice
- 1 čajová lyžička cukru
- ½ čajová lyžička masla
- 1 žĺtok
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
Príprava:
- Mlieko uvaríme s vanilkovým cukrom.
- Krupicu rozmiešame s trochou vody, pridáme k mlieku a varíme na miernom ohni kým nezačne vrieť.
- Žĺtok vymiešame s cukrom a s maslom a po kúsku pridávame do krupicovej hmoty.
6. Mascarpone krém
Prísady:
- 200 g kravského tvarohu
- 200 ml 33% smotany
Príprava:
- Tvarom pretlačíme cez sitko aspoň dvakrát.
- Primiešame smotanu a dôkladne premiešame.
- Mixerom miešame kým nedostaneme ľahký krém.
7. Varený vanilkový krém
Prísady:
- 2 vajíčka
- 2 hrnčeky cukru
- 1 čaj. lyžička vanilky
- 1,5 hrnčeka mlieka
- 2 čaj. lyžičky roztopeného masla
- 2 Pl hladkej múky
Príprava:
- Múku premiešame s vajíčkami.
- V druhej nádobe uvaríme mlieko s cukrom za neustálého miešania.
- Pomaly prilievame mlieko s cukrom k múčnej zmesi. Na miernom varíme kým nezhustne a miešame neustále aby sa nám nespravili hrudky.
- Po odstavení pridáme maslo a vanilku a postavíme do nádoby so studenou vodou.
- Krém ktorý je hotový za 5 minút
Prísady:
- 250 g masla izbovej teploty
- 200 g práškového cukru
- 100 ml mlieka
- 1 vanilkový cukor
Príprava:
- Mlieko prevaríme a necháme vychladnúť.
- Pridáme maslo, práškový cukor a van. Cukor.
- Mixérom miešame kým nedostaneme hladký lesklý krém.