Toto je 7 najväčších kúzelných tajomstiev, ktoré sme vám odhalili. Kúzelníci nechcú, aby ste ich vedeli

Iba jedna osoba z 25 000 pozná tajomstvo jednotlivých trikov kúzelníkov. A práve vy sa stanete jednou z týchto osôb.

7. Ilúzia zjavenia holubice

Poznáte to kúzlo, kedy sa kúzelníkovi zjaví zo spáleného pierka holubica? Ako to urobil? Jendoducho! Pierko, ktoré kúzelník pred jeho zapálením ukazuje je v skutočnosti kúsok špeciálneho papiera známy ako nitrocelulóza. Najčastejšie sa používa vtedy, keď si kúzelníci želajú vyčarovať rýchly plameň s cieľom zmiasť publikum.  A presne v tejto chvíli kúzelník vyberie z rukáva holubicu.

6. Kúzlo s kartou

V tomto triku kúzelník požiada diváka o náhodný výber akejkoľvek karty a následne ju zamieša späť do balíčka. Potom kúzelník urobí pár zvláštnych pohybov a divákova tajná karta sa zrazu objaví v jeho dlani. V čom tkvie tajomstvo? Keď kúzelník vracia do balíčka divákovu kartu, vloží ju pred kartu so špeciálnym mechanizmom – s malou podložkou, ktorá predošlú tzn. tajnú kartu vysunie.

5. Plechovka na karte

Kúzelník si vezme kartu a akosi dokáže, že na nej stojí plechovka.  Možno to vyzerá neskutočne, ale ide o jeden z najľahších trikov. Ak sa na kartu bližšie pozriete zistíte, že karta má v skutočnosti tvar T. Ľahko si takúto kartu vyrobíte aj doma. Potrebujete 2 obyčajné hracie karty, ktoré prilepíte do tvaru T. Na takto vyrobenú kartu je jednoduché postaviť plechovku alebo čokoľvek iné.

4. Telefón vo fľaši

Pri tomto triku kúzelník zvyčajne drží plastovú fľašu a snaží sa obecenstvo presvedčiť, že na nej nie je nič výnimočné. Potom sa niekoho z divákov opýta na telefónne číslo. Naráta 1-2-3 a telefón sa zrazu objaví v útrobách fľaše. Je niekoľko spôsobov ako tento trik úspešne zvládnuť, ale skvelé predvedenie tkvie vo vybavení kúzelníka perfektnými nástrojmi. Kúzelník má v ruke špeciálnu čepeľ, ktorou fľašu prereže a telefón do nej vtlačí.

3. Pokrútený iphone

Videli ste trik, kedy kúzelník vezme iPhone od jedného z divákov a zázračne ho v strede pokrúti tak, že na polovici je obrazovka a na  druhej polovici zadná časť telefónu? Tajomstvo je v tom, že kúzelník má pripravený špeciálny kryt, ktorý pri predvádzaní triku na telefón nasunie.

2. Premena vody na ľad

Kúzelník naleje do hrnčeka vodu a o sekundu sa z nej stane ľad.  Kúzlo spočíva v tom, že v hrnčeku sa nachádza kocka ľadu a špongia vo farbe hrnčeka. Špongia je pripevnená na dno hrnčeka a absorbuje vodu, ktorú do nej kúzelník naleje. Keď kúzelník otočí hrnček dnom nahor, vypadne iba kocka ľadu.

1. Prechod cez stenu

Určite to poznáte. Na javisku je sena, ktorá pôsobí veľmi reálne. Kúzelník k nej pristúpi a jeho asistent ho zakryje špeciálnym plátnom na kolieskach. Rovnaká posuvná konštrukcia s plátnom je aj na druhej strane steny. O pár sekúnd neskôr sa kúzelník zjaví na opačnej strane Pod javiskom sa totiž nachádza špeciálny tunel v tvare písmena V. Kúzelník preto potrebuje iba pár sekúnd na to aby sa dotal na druhú stranu steny.

Zdroj: brightside.me

Back To Top