Túto tortu som pripravila pre moju dcéru. Ak chceš výborný zákusok vyskúšaj tento recept. Chutí fantasticky a príprava je tiež jednoduchá.
Prísady:
Cesto
- 4 ks vajec
- 2 Pl cukru
- 30 g kakaa bez cukru
- 1 van. cukor
- 4 Pl hladkej múky
- 1 bal. prášku do pečiva
Tvarohový krém
- 450 g kravského tvarohu
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 80 g cukor
- šťava z jedného citróna
- kôra z jedného citróna
Na zdobenie
- 400 g jahôd
- 2 Pl jahodového lekváru
Príprava
Cesto
Z bielkov si vyšľaháme pevný sneh, žĺtky s cukrom vymiešame a postupne pridávame kakao, múku a prášok do pečiva. Na koniec pridáme pevný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a pečieme pri teplote 180°C 20 minút. Keď si myslíme že už bude hotové, pre istotu vykonáme skúšku ihlou a necháme vychladnúť.
Tvarohový krém
Tvaroh roztlačíme viličkou, pridáme citrónovú kôru a šťavu a vymiešame do hladka. Primiešame vyšľahanú šľahačku. (ak chcete mať viac ovocnú tortu môžete pridať aj do tvarohu kúsky jahôd)
Zdobenie poskladanie torty
Vychladnuté pláty natrieme lekvárom, len tenko aby torta nebola presladená. Jahody prekrojíme a poukladáme na lekvár. Na vrch jahôd natrieme tvarohový krém, robte to opatrne aby jahody ostali na mieste. Keď sme hotový dáme do chladničky, ak nechcete hneď podávať nechajte v chladničke na noc, aby sa spojili chute. Po stuhnutí ešte môžeme pridať aj na vrch nakrájané jahody, podľa chuti.
Do krému som pridal 2 sačky želatíny a jednu krabicu Hulali (sladká rastlinná šľahačka). Do cesta ešte 4 Pl oleja. Iba v tomto sa líši od pôvodného receptu.