Mrkvovo kapustový šalát. Milujeme ho, po príprave už na druhý deň môžeme konzumovať

Zeleniny sú veľmi zdravé a pre náš organizmus sú nepostrádateľné. Obsahujú veľa vitamínov, preto ich konzumujme čo najviac čerstvé alebo zavárané.

Prísady:

  • 25 g mrkvy
  • 600 g kapusty
  • celé čierne korenie
  • rasaca celá

Zálievka na 3 ks litrového pohára:

  • 1 l vriacej vody
  • 1 PL cukru
  • 1 PL soli
  • 8 PL octu alebo 1 PL 70% octovej esencie

Príprava:

  1. nastrúhame alebo na tenko nakrájame kapustu
  2. nastrúhame mrkvu
  3. kapustu zmiešame s mrkvou a pridáme rascu a korenie.
  4. Túto zmes naložíme do litrových pohárov, riadne postláčame
  5. pripravíme zálievku, soľ a cukor zalejeme horúcou vodou, pridáme ocot, zamiešame a necháme vychladnúť
  6. zálievku nalejeme na kapustu vo fľašiach, lyžičkou vytlačíme vzduch, zalievka musí celkom zakryť kapustu.
  7. Poháre vzduchotesne uzavrieme, necháme v chladničke 2 dni a môžeme konzumovať. Pri podávaní môžeme pridať na tenko nakrájanú cibuľu a olivový olej.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Back To Top