Mrkvovo kapustový šalát. Milujeme ho, po príprave už na druhý deň môžeme konzumovať

Zeleniny sú veľmi zdravé a pre náš organizmus sú nepostrádateľné. Obsahujú veľa vitamínov, preto ich konzumujme čo najviac čerstvé alebo zavárané.

Prísady:

  • 25 g mrkvy
  • 600 g kapusty
  • celé čierne korenie
  • rasaca celá

Zálievka na 3 ks litrového pohára:

  • 1 l vriacej vody
  • 1 PL cukru
  • 1 PL soli
  • 8 PL octu alebo 1 PL 70% octovej esencie

Príprava:

  1. nastrúhame alebo na tenko nakrájame kapustu
  2. nastrúhame mrkvu
  3. kapustu zmiešame s mrkvou a pridáme rascu a korenie.
  4. Túto zmes naložíme do litrových pohárov, riadne postláčame
  5. pripravíme zálievku, soľ a cukor zalejeme horúcou vodou, pridáme ocot, zamiešame a necháme vychladnúť
  6. zálievku nalejeme na kapustu vo fľašiach, lyžičkou vytlačíme vzduch, zalievka musí celkom zakryť kapustu.
  7. Poháre vzduchotesne uzavrieme, necháme v chladničke 2 dni a môžeme konzumovať. Pri podávaní môžeme pridať na tenko nakrájanú cibuľu a olivový olej.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.