Zeleniny sú veľmi zdravé a pre náš organizmus sú nepostrádateľné. Obsahujú veľa vitamínov, preto ich konzumujme čo najviac čerstvé alebo zavárané.
Prísady:
- 25 g mrkvy
- 600 g kapusty
- celé čierne korenie
- rasaca celá
Zálievka na 3 ks litrového pohára:
- 1 l vriacej vody
- 1 PL cukru
- 1 PL soli
- 8 PL octu alebo 1 PL 70% octovej esencie
Príprava:
- nastrúhame alebo na tenko nakrájame kapustu
- nastrúhame mrkvu
- kapustu zmiešame s mrkvou a pridáme rascu a korenie.
- Túto zmes naložíme do litrových pohárov, riadne postláčame
- pripravíme zálievku, soľ a cukor zalejeme horúcou vodou, pridáme ocot, zamiešame a necháme vychladnúť
- zálievku nalejeme na kapustu vo fľašiach, lyžičkou vytlačíme vzduch, zalievka musí celkom zakryť kapustu.
- Poháre vzduchotesne uzavrieme, necháme v chladničke 2 dni a môžeme konzumovať. Pri podávaní môžeme pridať na tenko nakrájanú cibuľu a olivový olej.
Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.