Kto by to povedal že z jarnej cibuľky a z nekysnutého cesta vznikte taká dobrota. Túto dobrotu môžete podávať aj so šalátom, hodí sa aj na raňajky a môžete ho podávať aj s majonézou. Jarnú cibuľku môžete nahradiť aj s inou plnkou, napríklad šunkou.
Prísady na 12 ks:
- 350g polohrubej múky
- 200ml horúcej vody
- 1 lyžička soli
- 2 PL oleja
Plnka:
- jedno viazanie jarnej cibuľky
- šťipka soli
Postup:
Preosiatú múku z vareškou zmiešame s horúcou vodou, soľou a olejom. Keď vychladne vymiesime rukou, vytvarujeme bochník a necháme odležať 20-30 minút.
Cibuľky si umyjeme, nakrájame a posype soľou.
cesto si vyváľkáme na hrúbku 3 cm a posypeme cibuľkou.
Pevne zrolujeme a nakrájame na 12 častí.
Z každého si vytvarujeme guličku a na pomúčenej doske ich vyváľkame.
Na panvici si zohrejeme olej a placky vypražíme z oboch strán.
Dobrú chuť!